35 شركت دانش بنیان در تابلوهای بورس حضور دارند

35 شركت دانش بنیان در تابلوهای بورس حضور دارند ما دیجیتال: معاونت علمی و فناوری اعلام نمود 35 شركت دانش بنیان در تابلوهای بورس حضور دارند.



به گزارش ما دیجیتال به نقل از معاونت علمی و فناوری، تامین مالی و سرمایه گذاری برای فعالیت کسب و کارهای دانش بنیان یکی از موضوعاتی است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با برنامه های متنوعی به آن پرداخته است تا مسیر توسعه این کسب و کارها هموار شود. هم اکنون ۳۵ شرکت دانش بنیان سهام خودرا در تابلوهای بورس ارائه دادند و به زودی بر این تعداد افزوده می شود.
شکل گیری زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور تحولی به راه انداخته است. در همین بحران کرونا شاهد نقش آفرینی شرکت های دانش بنیان و سایر بازیگران این زیست بوم و موفقیت آنها در مقابله با کرونا بودیم.
اما در این میان تامین سرمایه برای فعالیت کسب و کارها، خرید تجهیزات و سرمایه گذاری اهمیت زیادی دارد. عاملی موثر برای موفقیت استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این عرصه و برای توسعه فعالیت‎های دانش بنیان اقدامات تاثیرگذاری انجام داده است. شاید در ابتدای شکل گیری شرکت های دانش بنیان روش های تامین مالی آنها بوسیله وام های خرد یا کمک های دولتی امکان پذیر باشد اما با رشد شرکت ها نیازهای آنها نیز بیشتر می شود. معاونت علمی نیز در بستر بازار سرمایه برنامه ریزی های مناسبی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان و فناور انجام داده است.
نیازها در شرکت های دانش بنیان با توسعه فعالیت آنها بیشتر می شود. ورود به بازارهای بین المللی و صادرات محصولات فناورانه یکی از این نیازها است که روش های تامین مالی برای آن شرایط خاص پیدا می کند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخش بورس با برنامه‎های گوناگون برای تسهیل روش های تامین مالی شرکت های دانش بنیان اقدام نموده است. عرضه سهام یکی از بهترین روش های تامین مالی در دنیا با پایداری بالا شمرده می شود. با عرضه قسمتی از سهام شرکت ها در بازار سرمایه فعالیت در این عرصه را آغاز کردیم. اقدامات اولیه خوبی نیز دراین زمینه با سازمان بورس و فرابورس انجام شده است. نتیجه نیز این شد که در چند سال قبل ۳۵ شرکت دانش بنیان سهام خودرا در تابلوهای بورس و فرابورس ارائه دادند.
۵ تا ۱۰ شرکت دانش بنیان وارد بازار سرمایه می شوند
حضور شرکت های دانش بنیان در بورس اقدامی باارزش است که در ارزش سهام شرکت ها و رشد شاخص بورس تاثیر زیادی دارد، آمارها در اردیبهشت ماه سال جاری نشان میدهد که ارزش سهام شرکت های دانش بنیان حاضر در بورس ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است. این در حالیست که در سال قبل این رقم ۲۸ هزار میلیارد تومان بود. پس شاهد رشد چند برابری در این عرصه بوده ایم. معاونت علمی در تلاش است تا ۵ تا ۱۰ شرکت دانش بنیان را امسال وارد بازار سرمایه کند که می تواند اتفاق تاثیرگذاری باشد تا به سمت بورس دانش بنیان حرکت نماییم.
شاخص دانش بنیان در بورس ایران ایجاد می شود
همچنین به زودی شاخص جدیدی با عنوان دانش بنیان در بورس ایران اضافه می شود که مصوبات اولیه این اقدام انجام شده است. این اقدام فعالیت شرکت های دانش بنیان در بورس را ملموس تر می کند.
در بخش بعدی اقدامات می توان به فعالیت صندوق های سرمایه گذاری جسورانه اشاره نمود. با راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری جسورانه بستر سرمایه گذاری در حوزه ریسک پذیر برقرار شد. زیر ساخت این اقدام بازار سرمایه بود. هم اکنون ۱۵ صندوق سرمایه گذاری جسورانه مجوز گرفته اند و ۸ صندوق نیز پذیره نویسی کردند. صندوق های زیادی نیز در حال پیگیری صدور مجوز هستند که این اقدامات توسعه زیر ساخت سرمایه گذاری خطر پذیر در کشور را به همراه دارد.
البته تامین مالی مجدد در طرح های جدید، خلا در این صندوق ها بود که با راه اندازی فراصندوق گامی برای رفع آن برداشته شد. نگاه در ایجاد آن این بود که منابع مالی هلدینگ های بزرگ اقتصادی مستقیم وارد سرمایه گذاری نشود بلکه آنها سرمایه خودرا به فرا صندوق تزریق کنند و تقسیم منابع از آن طریق صورت گیرد.
منابع مالی خرد هدایت می شوند
همچنین توسعه فعالیت ها در حوزه تامین مالی تعدادی از دیگر اقدامات دنبال شده در معاونت علمی است. افراد زیادی دارای پول های خرد هستند که نمی توانند مستقیم وارد روی پروژه های بزرگ سرمایه گذاری کنند. راه اندازی پلت فرم هایی که این سرمایه های خرد را جمع آوری کند و در پروژه ای خاص فناورانه و دانش بنیان سرمایه گذاری کند بوسیله تامین مالی جمعی امکان پذیر است.
با این اقدام هدایت منابع مالی خرد برای سرمایه گذاری روی استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان انجام می شود. سامانه ای در این خصوص طراحی شده است که پروژه های تایید شده توسط فرابورس ایران معرفی می شود و بعد از آن افراد در این پلت فرم سرمایه گذاری های خرد خودرا انجام می دهند. تا کنون برای ۶ شرکت مجوز دراین زمینه صادر گردیده است و ۴ پلت فرم به زودی رونمایی می شود و سرمایه گذاری خودرا آغاز می کنند.
بورس ایده اقدامی دیگر در این عرصه برای کمک به توسعه ایده ها است که صاحبان ایده می توانند از این طریق نوآوری خودرا عرضه کنند. بیش از ۳۶۰ ایده هم اکنون وجود دارد و ۳۰ ایده نیز به فروش رفته است.
اوراق فناورانه طراحی می شود
راه اندازی اوراق فناوری در بورس به زودی عملی می شود. با این اقدام اوراق فناورانه ای طراحی می شود که ابزار مالی جدید برای تامین مالی بوسیله بدهی در بازار سرمایه است.
در این میان از دریافت مجوز دو صندوق سرمایه گذاری خصوصی نیز نباید غافل شد. ایجاد این صندوق ها برای سرمایه گذاری در شرکت های غیرسود ده و دارای مشکل مالی که امید به رشد آنها وجود دارد، اقدامی اثرگذار می باشد. همین طور ورود صندوق های پژوهش و فناوری به بورس نیز برنامه دیگری است که در معاونت علمی دنبال می شود. دو صندوق بعنوان پایلوت به زودی فعالیت خودرا اغاز کردند.


منبع:

1399/03/19
23:33:03
5.0/5
2361
تگهای خبر: ابزار , بازی , پروژه , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات