رونمایی از سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات

رونمایی از سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات ما دیجیتال: سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات روز شنبه با حضور وزرای ارتباطات و ارشاد، پس از سپری كردن یك دوره 45 روزه آزمایشی افتتاح گردید.


این سامانه با همكاری وزارت ارتباطات (مسوول زیرساخت ها) و وزارت ارشاد (مسوول هماهنگی ها و نظارت بر اجرا) در حالی به طور رسمی آغاز به كار كرد كه تصویب رسمی قانون آن به 8 سال پیش و در زمان دولت دهم باز می گردد. اما دولت محمود احمدی نژاد حتی از تدوین آیین نامه این قانون نیز سرباز زد تا دسترسی آزاد به اطلاعات به دوش دولت یازدهم بیفتد.
در آیین رونمایی از سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات كه در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اعضای كمیسیون دسترسی به اطلاعات، سخنگوی وزارت امور خارجه، رییس كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد و دبیر كمیسیون دسترسی به اطلاعات، و رییس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال حضور داشتند.
 
 دولت الكترونیكی، تا چهار هفته دیگر
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این رویداد با بیان اینكه لازم است حكومت و دولت با مردم صادق باشد، گفت: انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات عامل نزدیك شدن مردم و حاكمیت است.
محمود واعظی با تاكید بر اینكه با استفاده از این سامانه نظارت مردم را بر خودمان بالا می بریم افزود: این فرایند دموكراسی است.
واعظی با تاكید بر اینكه  اطلاعات باید به رفع فساد و شفافیت و تبعیض كمك كند، ادامه داد: لازم است اطلاعات، رابط دو سویه بین دولت و مردم باشد و نباید از آن سوء استفاده  شود.
وزیر ارتباطات به تشریح محدودیت های انتشار و دسترسی به اطلاعات پرداخت و گفت: در موضوع اطلاعات سه محدودیت داریم اول منافع عمومی، نظم عمومی و   امنیت ملی است. دوم حریم خصوصی افراد و اسناد تجاری شركت ها و سوم  اطلاعاتی است كه در فرایند تصمیم گیری های مهم، مطرح است.
وی با بیان این كه اكنون 140 كشور این قوانین را  دارند و 90 كشور تلاش می كنند این قوانین را  اجرا كنند افزود: زیرساخت هایی كه این وزارتخانه ایجاد كرده است این امكان را در سرتاسر كشور و مناطق محروم  برای استفاده از این سامانه می دهد.
واعظی با بیان اینكه رونمایی از دولت الكترونیكی تا حدود سه تاچهار هفته آینده انجام می شود افزود: دولت الكترونیكی در رفع فساد و شفافیت موثر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اهمیت فرهنگ سازی و آموزش  تاكید كرد و ادامه داد: فرهنگ سازی  باعث می شود تا دستگاه های مختلف مقاومت نشان ندهند و ضرورت فرهنگسازی برای مردم  موجب می شود  كه به چه اطلاعاتی دسترسی پیدا كنند و از چه اطلاعاتی استفاده كنند.
 
 چرا از تاخیر در پاسخگویی انتقاد می كنید؟
وزیر ارتباطات پس از برگزاری این آیین، در جمع خبرنگاران حاضر شد و از آنها خواست به جای انتقاد از پاسخگویی دیرهنگام دستگاه ها، سراغ دستگاه هایی بروند كه به این سامانه نپیوسته اند.
وزیر ارتباطات درباره تاخیر در جواب به درخواست های مردم در این سامانه گفت: به دلیل اینكه راه اندازی این سامانه كار جدیدی در كشور است و در وزارتخانه های مختلف مانند وزارت ارتباطات سازمان ها و شركت های مختلفی فعالیت می كنند، ایجادساز وكار برای هماهنگی و پاسخگویی به سوالات مردم در این دستگاه ها زمانبر است؛ اما هدف دولت پاسخگویی دستگاه ها به مردم است و دوره آزمایشی 45  روزه برای این سامانه نیز، در جهت مشخص شدن ضعف های این سامانه بوده است .
واعظی با بیان این كه باید حدود 400 دستگاه اطلاعات خود را در این سامانه ارایه كنند گفت: تاكنون 37 دستگاه اطلاعات خود را در این سامانه ارایه كرده اند و اگر رسانه ها به جای اینكه از بیش از 350 دستگاه سوال كنند كه چرا در این سامانه عضویت ندارند، از این 37 دستگاه به دلیل تاخیر انتقاد كنند، درست نیست و البته در فرآیند گام به گام این سامانه، ضعف ها برطرف می شود.
 
 پرستیژ بین المللی دسترسی آزاد به اطلاعات
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم شفافیت را اصل و از اولویت های اصلی دولت كنونی برشمرد و گفت: دولتی كه حیاط خلوت دارد میل به فساد در آن فزونی می یابد. رضا صالحی افزود: دسترسی به اطلاعات محدود به دولت ها نیست چراكه معتقدیم از طریق شفاف سازی و شفافیت كارها و فعالیت ها از طریق دسترسی آزاد به اطلاعات، عدالت همگانی در این دسترسی برای همگان امكان پذیر و مهیا خواهد شد. 
رییس كمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات دسترسی آزاد به اطلاعات را از شاخص های عدالت در جامعه عنوان كرد و گفت: از لحاظ قانونی حق نداریم اطلاعات را محدود كنیم چراكه همه ما وظیفه داریم اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهیم چراكه این مهم عنوان یك تكلیف قانونی بر عهده ما گذاشته شده است. 
عضو كابینه دولت یازدهم یكی از شاخص های ارزیابی دسترسی آزاد به اطلاعات را «پرستیژ بین المللی كشور» دانست و گفت: از لحاظ شاخص های توسعه جهانی دسترسی مردم به اطلاعات و چگونگی این دسترسی مهم و عاملی مهم از این پرستیژ است. 
صالحی امیری گفت: بهره برداری از این سامانه و به ثمر نشستن این قانون از دستاوردهای این دولت بوده و این كار به كمك و همراهی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فناوری اطلاعات ایران انجام شده و از امروز می توان آن را به عنوان یكی از شاخص های نظام اعلام كرد.
1396/04/18
23:13:48
5.0/5
5336
تگهای خبر: ارتباطات و فناوری اطلاعات , دیجیتال , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات