روز جهانی ستاره شناسی مبارک

روز جهانی ستاره شناسی مبارک به گزارش ما دیجیتال، امروز ۲۹ آوریل ۲۰۲۳، روز جهانی ستاره شناسی است.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز ناین لایو، «روز جهانی ستاره شناسی»(International Astronomy Day) در ربع اول ماه یا حوالی آن تعیین شده است و در یک روز شنبه بین اواسط آوریل و اواسط ماه مه برگزار می گردد.
ستاره شناسی، مطالعه اجرام آسمانی و پدیده های غیر زمینی است که با اجرامی مانند سیارات، ستارگان و سیارک ها و همچنین، رویدادهایی مانند خورشیدگرفتگی و بارش شهابی سروکار دارد. ستاره شناسی یک علم طبیعی به حساب می آید که همیشه در تاریخ بشر حضور داشته است. اجداد ما با همین شور و اشتیاق کنونی ما به آسمان شب نگاه می کردند و در مورد آنچه فراتر از سیاره ماست، پر از کنجکاوی بودند. فرهنگ های بومی سراسر جهان، طالع بینی را با چشم غیر مسلح انجام می دادند و این یک نقش کلیدی در جوامع آنها داشت. نمونه معروف آن، ستاره شناسی قوم مایا بود. آنها ناظران مشتاق آسمان بودند، اطلاعات را جمع آوری می کردند و تقویم و نمودار عرضه می دادند. آنها معتقد بودند که اعمال خدایان را میتوان در حرکت ستارگان، ماه و خورشید خواند.
رشته ستاره شناسی، به علت نیاز بشر به درک تاریخ و علم زمین و درک دلایل رخدادهای آسمانی، طی هزاران سال به وجود آمد و تکامل یافت. ستاره شناسی و طالع بینی تا مدت ها بعنوان حوزه های در رابطه با یکدیگر دیده می شدند اما در قرن هفدهم، راه آنها از هم جدا شد.
هدف از برگزاری روز جهانی ستاره شناسی، به ارمغان آوردن ستاره شناسی برای مردم است. این یک فرصت برای افرادی به حساب می آید که سال هاست از تلسکوپ استفاده نکرده اند تا بتوانند آنچه را که ستاره شناسان آماتور و حرفه ای در مورد آن بسیار هیجان زده هستند، از نزدیک ببینند.



تاریخچه روز جهانی ستاره شناسی
در سال ۱۹۷۳، روز ستاره شناسی در کالیفرنیا شروع شد. «داگ برگر»(Doug Berger)، رئیس وقت انجمن ستاره شناسی کالیفرنیای شمالی تصمیم گرفت تلسکوپ ها را در مکانهای شلوغ و شهری مانند گوشه های خیابان، مراکز خرید و پارک ها قرار دهد تا مردم را قانع کند که مسافت های زیادی را برای بازدید از رصدخانه ها طی کنند.
این تعطیلات غیر رسمی، تلاشی برای افزایش علاقه عموم مردم به نجوم با دسترسی ساده آنها به تجهیزات نجومی مانند تلسکوپ است. یکی دیگر از اهداف برگزاری این رویداد، پر کردن شکاف دانش با دادن فرصتی به عموم مردم برای تعامل با ستاره شناسان و دانشمندان فضایی است.
در روز جهانی ستاره شناسی، موزه ها، رصدخانه ها، دانشگاه ها و مراکز ستاره شناسی سرتاسر جهان، تلسکوپ هایی با دسترسی ساده در فضاهای عمومی همچون مدارس، پارک ها و مراکز خرید قرار می دهند تا مردم بتوانند آسمان را در طول روز و شب رصد کنند. علاوه بر این، سخنرانی ها، نشست ها، نمایشگاه ها و مسابقات مقاله نویسی با مبحث ستاره شناسی برگزار می گردند.




منبع:

1402/02/10
11:40:39
5.0/5
377
تگهای خبر: دانش , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات