مسلمی نائینی عنوان كرد
علوم ساخته شده در جهاددانشگاهی باید مولد شود
ما دیجیتال: مرکزی پژوهشگران جهاد دانشگاهی از شروع فعالیت این نهاد تاکنون، حدود ۶۴۰ نوع علم و فناوری ساخته اند که باید مولد شود.
حسن مسلمی نائینی در گفتگو با ایسنا در مورد بازدیدهایی که از واحدهای استانی این نهاد صورت می گیرد، اظهار نمود: یک مدیر نباید مرکزنشین باشد و باید با حضور در استان ها، مسائل هر استان را در خود استان مدیریت کند.
وی نیروی انسانی را اصلی ترین سرمایه یک سازمان عنوان نمود و با تکیه بر این که مدیر باید با منابع انسانی سازمان ارتباط بگیرد و قدردان آنها باشد، اضافه کرد: اعضای جهاد دانشگاهی بدون چشمداشت و با اعتبارات و حمایت های کم، اقدامات بزرگی انجام می دهند.
لزوم دستیابی جهاد دانشگاهی به مدل کسب و کار مناسب هر استان
مسلمی نائینی همینطور بر ضرورت دستیابی به مدل کسب و کار مناسب هر استان تصریح کرد و اضافه کرد: این کار بواسطه حضور در استان ها و تعامل با واحدهای استان ممکن می شود. باید بین واحدهای استانی جهاد دانشگاهی و دیگر مراکز علمی، پژوهشی، صنعتی، خدماتی استان ارتباط برقرار کرد. در واقع در چارچوب انعقاد تفاهمنامه ها میان این مراکز و جهاد دانشگاهی، هم به واحد استانی کمک می نماییم و هم زمینه های همکاری استان با جهاددانشگاهی را فراهم می نماییم.
وی با اشاره به اینکه در مسافرت به استانهای مختلف، پتانسیل های آنها شناخته شده و دریچه های جدیدی به سمت ظرفیتهای استانی باز می شود، تصریح کرد: ما نیازمند گفتگو هستیم. یک مدیر باید با اعضای سازمان ارتباط گرفته و نظرات و پیشنهادات آنان را بشنود این نظرات در مواردی در بعضی استان ها حتی به مصوبه جهاددانشگاهی تبدیل گشته است.
برگزاری نخستین گردهمایی کلیه مراکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی
رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه، درمورد اولویت هایی که جهاد دانشگاهی می تواند در استان مرکزی به آنها بپردازد، اظهار داشت: یکی از مسائل و مشکلات کشور، مساله جمعیت است. بیشتر از ۳.۵ میلیون زوج در کشور نابارور هستند که بر این اساس بیشتر از هفت میلیون نفر درگیر این مشکل هستند و اگر اطرافیانی که از این مشکل تأثیر می پذیرند را محاسبه نماییم، به رقم بسیار بالایی خواهیم رسید.
وی اظهار داشت: زمانی، در چارچوب سفرهای خارجی برای درمان ناباروری، بودجه های عظیمی از کشور خارج می شد ولی با راه اندازی مراکز درمان ناباروری در کشور، شرایط تغییر نمود. در استان مرکزی هم همین روند صورت گرفت و همچنان میتوان در این استان، در حوزه خدمات درمان ناباروری کار ویژه انجام داد.
مسلمی نائینی با اشاره به اینکه در نتیجه عرضه خدمات مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی، تابحال بیشتر از هزار کودک متولد شده که رقم بسیار خوشحال کننده ای است، اظهار داشت: رویان یکی از شاخص ترین مراکز درمان ناباروری کشور و دنیاست که موسس آن دکتر آشتیانی فرزند استان مرکزی است. این مرکز پژوهش، آموزش و درمان را در کنار هم پیگیری می کند در حالیکه مراکز درمانی دیگر امکان دارد فقط به درمان بپردازند.
وی اضافه کرد: باید شبکه جهاد دانشگاهی را در حوزه های درمان به یکدیگر متصل نماییم. بر این اساس، در جهت همفکری برای ارتقای خدمت رسانی در سطح کشور، نخستین گردهمایی کلیه مراکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی در جهت ارتقای خدمات رسانی در سطح کشور، برگزار می شود.
جهاد دانشگاهی می تواند مفاخر استانی را در سطح کشور و دنیا معرفی کند
رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه، به مفاخر استان مرکزی و پتانسیل های فراوان موجود در این استان اشاره نمود و اظهار داشت: باید این ظرفیت ها را برجسته کرد. جهاد دانشگاهی می تواند مفاخر را در سطح کشور و دنیا معرفی کرده و از این طریق موجبات ایجاد شور و نشاط در جوانان را فراهم آورد.
مسلمی نائینی به تنوع گیاهان دارویی در استان مرکزی هم اشاره نمود و اضافه کرد: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی مأموریت دارد که بدنبال حضور در استان مرکزی، برنامه های خاصی در حوزه های آموزش کشاورزان و فراوری و تبدیل گیاهان دارویی به داروهای گیاهی را اجرایی کند.
علوم ساخته شده در جهاددانشگاهی باید مولد شود
وی در ادامه، درمورد میل جهاد دانشگاهی به سمت استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی اظهار داشت: سال جاری سال جهش تولید با مشارکت مردم است و باید از پتانسیل قوی موجود در قسمت خصوصی استفاده گردد. خیلی از فعالان بخش خصوصی باوجود دعوت از طرفی کشورها، همچنان علاقه مند به فعالیت در ایران هستند و باوجود مشکلات متعدد، به فعالیت خود ادامه می دهند. آنها از نظر مالی و تجارب علمی ظرفیتهای عظیمی دارند و باید از این توانمندی ها بهره برد.
مسلمی نائینی با اشاره به اینکه این اقدام در جهاد دانشگاهی شروع شده است، اضافه کرد: محققان این نهاد تابحال حدود ۶۴۰ نوع علم و فناوری تولید کرده اند که باید مولد شود ولی جهاددانشگاهی سرمایه کافی برای مولدسازی تمامی این علوم را ندارد و در چنین شرایطی بهترین راهکار استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است. بر این اساس از سال قبل به این عرصه ورود کرده ایم و در نخستین قدم، زمینه همکاری بخش خصوصی و پژوهشکده گیاهان دارویی فراهم گردید و یک شرکت با نسبت ۴۰ به ۶۰(۴۰ درصد سهم جهاد دانشگاهی و ۶۰ درصد سهم بخش خصوصی) افتتاح شد.
رئیس جهاد دانشگاهی بر ضرورت اعتماد به بخش خصوصی تصریح کرد و اضافه کرد: بدنبال این حرکت و در سایه اقداماتی که تابحال در چارچوب این همکاری صورت گرفته، تحولی در حوزه گیاهان دارویی بوجود آمده و خط تولید بسیار خوبی راه اندازی شده و سازمان غذا و دارو هم مجوزهای لازم را اعطا کرده است. هم اکنون تولید انبوه چهار گیاه دارویی انجام شده است که احیانا تا چند ماه آینده در داروخانه های کشور توزیع خواهند شد و سال آینده هم صادرات این محصولات آغاز خواهد شد و امیدواریم در یکی دو سال پیش رو بتوانیم ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد داخلی و ارزی داشته باشیم.
همکاری با بخش خصوصی برای اتمام پروژه های ناتمام
وی با اشاره به اینکه اقدامات دیگری هم در چارچوب همکاری با بخش خصوصی در حال انجام می باشد، اظهار داشت: تعدادی پروژه ناتمام مثل بیمارستان ها و مراکز دیگر داریم که مدتهاست ناتمام مانده اند و به آرامی و به تدریج درحال ورود بخش خصوصی به همکاری در زمینه تکمیل این پروژه ها هستیم و یکی دو کار در چارچوب این همکاریها تا حدودی پیش رفته است.
مسلمی نائینی اظهار داشت: جهاد دانشگاهی زمینهای زیادی دارد که در واقع دارایی های فیزیکی این نهاد هستند که از گذشته برای ما مانده است. برای مثال در پارک دانش و فناوری، زمینهای موجود را قطعه بندی کرده ایم که این زمین ها در چارچوب رهن ۵۰ ساله در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار داده می شود، به این شکل هم نیازهای شرکت ها تأمین می شود، هم منطقه آباد می شود و هم منابعی به جهاد تزریق می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب