عضو اتاق بازرگانی تهران تشریح كرد

سه علت اصلی قطعی اخیر برق

سه علت اصلی قطعی اخیر برق عضو اتاق بازرگانی تهران می گوید علت قطعی های اخیر برق را باید در عوامل مختلف جست و جو کرد و این اتفاق یک علت واحد ندارد.


حمیدرضا صالحی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: ایران سال جاری، سال خاصی را تجربه نمود. از سویی تحریم های همه جانبه آمریکا همچنان فعال بودند و از طرفی با شیوع ویروس کرونا، وضعیت جامعه به شکل جدی تغییر نمود. یکی از اصلی ترین این تغییرات خویش را در آلودگی هوای شهرهای بزرگ و اوج گیری آن نشان داد.
به قول وی، مردم در ماه های گذشته با عنایت به کرونا از وسایل حمل و نقل عمومی کمتر استفاده کردند و با خودرو شخصی تردد می کنند که این امر خویش را در افزایش جدی ترافیک شهری نشان داده است. در چنین فضایی دولت می تواند با تعطیل کردن چند روزه، اجازه نفس تازه کردن به هوای شهر را بدهد اما مبحث مدیریت انرژی و قطعی برق بحثی جدا از شرایط فعلی است.
عضو اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به این سؤال که آیا صادرات برق به کشورهای همسایه، عامل خاموشی های اخیر بوده، بیان نمود: در متن قراردادهای صادراتی ایران قید می شود که محصولی مانند برق تنها در شرایطی صادر می شود که نیاز داخلی تأمین شده و نگرانی درباره آن وجود نداشته باشد. از طرفی میزان مصرف برق داخلی ایران در زمستان نسبت به تابستان به حدودا نصف کاسته می شود و شبکه برق اساسا مشکلی برای تأمین نیازهای کشور در فصل سرد ندارد.
صالحی ضمن اشاره به مصرف سوخت نیروگاه ها، اظهار داشت: احیانا باید یکی از عوامل اصلی مشکلات اخیر را در همین حوزه جست و جو کرد. با عنایت به این که نیروگاه ها برای سوخت خود از گاز استفاده می نمایند و در زمستان مصرف گاز شهری به شدت افزوده می شود، تأمین سوخت موردنیاز نیروگاه ها با مشکل و محدودیت روبرو شده است.
وی افزود: در این راه، به نظر می آید برای چند روز مبحث جایگزین کردن گاز با دیگر سوخت ها مانند مازوت هم عنوان شد که با عنایت به آلایندگی بالای آن به کنار رفت و در فصل سرما با عنایت به اولویت داشتن تأمین گاز خانه ها نسبت به برق، به نظر دولت حکم به خاموشی داده است.
عضو اتاق بازرگانی تهران ضمن اشاره به نیاز تعداد زیادی از نیروگاه های ایران به نوسازی و حرکت به سمت شیوه های مدرن اظهار نمود: عامل دومی که در به وجود آمدن این شرایط تأثیر داشته همین مبحث جاماندن از نوسازی است. در برجام بنا بود چند نیروگاه ایران نوسازی و مدرن سازی شوند اما در عمل، تنها یکی از آنها نوسازی شد و ازاین رو نیروگاه های فعلی چه از نظر عملکرد و چه از نظر ظرفیت و چه از نظر تولید مازوت شرایط مطلوبی ندارند.
صالحی مشکلات موجود در حوزه سیاست گذاری را دیگر عامل تأثیر گذار بر مشکلات اخیر دانست و توضیح داد: در برنامه های توسعه قبل، مبحث افزایش پلکانی قیمت سوخت و انرژی مطرح شده بود اما بعدها دولت ها این امر را متوقف کردند که امروز نتیجه خویش را افزایش جدی مصرف انرژی نشان داده است. اینکه ما ۱۶ درصد افزایش مصرف انرژی داشته باشیم و قیمت عامل تاثیرگذاری در کاهش مصرف نباشد، بطور قطع مشکل ساز است. البته باید این را در نظر گرفت که اساسا مشوقی برای افرادی که قصد دارند انرژی کمتری مصرف کنند یا خانه هایشان را با شیوه های مدرن ساخته و گاز کمتری مصرف می کنند هم در نظر گرفته نشده و همین مبحث سبب می شود در زمانی که مصرف بالا رود، دولت برای تأمین نیازها با مشکل مواجه شود.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا، در ایام گذشته با افزایش باردیگر میزان آلودگی در شهرهای بزرگ مانند تهران، مبحث مصرف سوخت هایی مانند مازوت در نیروگاه ها عنوان شد و هرچند دولت اعلام نمود که لااقل نیروگاه های اطراف پایتخت از این سوخت استفاده نمی کنند اما همچنان راهکاری هم برای کاهش آلودگی پیدا نشده است.
همزمان با عنایت به محدودیت در تأمین سوخت نیروگاه ها در ایام گذشته قطعی برق در تهران گزارش شده بود که البته وزارت نیرو از برطرف شدن مشکل در این عرصه اطلاع داده است.




منبع:

1399/10/24
23:44:39
0.0/5
1190
تگهای خبر: هك , ویروس
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات