یك كارشناس مطرح كرد

تنش در بازار مسكن با آگهی های تقلبی

تنش در بازار مسكن با آگهی های تقلبی به گزارش ما دیجیتال یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به اینکه درج قیمتهای کاذب در سایتها می تواند در بازار اختلال ایجاد نماید اظهار داشت: با حذف قیمتها بعنوان یکی از عوامل برهم زننده کنترل بازار مسکن، قیمتها در یک فرایند منطقی قرار گرفته بود و بازگشت نرخها می تواند این نظم را بر هم بزند.


سعید محمدباقر در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: درج قیمت در آگهی ها تنها عامل رشد قیمتها در بازار مسکن نیست اما می تواند بعنوان یک عامل اختلال زا و رکودزا عمل کند. پیش از اردیبهشت سال جاری که هرکس بنا به تشخیص خود مبادرت به نرخگذاری در سایتها می کرد حباب در بازار مسکن بوجود آمد و حالا که در حال تخلیه شدن است، بازگشت مجدد قیمتها می تواند این بازار را از حالت طبیعی خارج کند.
وی ادامه داد: اگر نرخها به آگهی های سایتها برنمی گشت طی ماه های آینده بازار با عنایت به نظام عرضه و تقاضا در خط منطقی و معمول قرار می گرفت. ولی اکنون باید نگران باشیم که جوسازی بعضی فروشندگان در بازار ملک تشنج ایجاد نکند.
این فعال بازار مسکن، ایجاد ستاد تنظیم بازار در کنار برخوردهای امنیتی با کسانی که عمدا یا سهوا کنترل بازار ملک را به هم می زنند ضروری دانست و اظهار داشت: حتی موافقان درج قیمت در سایتها تلویحا به احتمال افزایش ولو اندک قیمت مسکن اذعان دارند. این رشد اندک یعنی تزریق انتظارات تورمی که می تواند تورم بزرگتری را در آینده رقم بزند. ازاین رو دولت و دستگاه قضایی باید با استفاده از ابزارهای در اختیار، مقابل هر نوع جوسازی در بازار مسکن بایستند.
محمدباقر با اشاره به اینکه در تمام بازارها نباید کنترل به دست فروشندگان بیفتد اضافه کرد: در هر بازار سالمی خریداران هستند که روند قیمتها را تعیین می کنند. در واقع بازار بر مبنای نظام عرضه و تقاضا پیش می رود؛ چون که معمولا فروشندگان دلشان می خواهد بالاترین سود را ببرند. اگر قیمتها در یک فضای سالم و به دور از هیاهو کشف نشود نتیجه اش این می شود که نرخهای پیشنهادی دائما بالا می رود و فضا به هم می ریزد؛ اتفاقی که طی یک سال گذشته افتاد. با عنایت به جهش قیمت مسکن که طی دو سال پیش از آن رخ داده بود و رکود معاملات، طبیعتا نباید باردیگر قیمتها در یک سال ۱۰۰ درصد بالا می رفت اما دیدیم به علت رشد قیمتهای پیشنهادی این صورت گرفت.
وی اظهار نمود: سازندگان باید حاشیه سود منطقی برای خود تعریف کنند و واسطه ها مطابق یک فرایند سالم بر روی فایلها کار کنند. اگر تولیدکنندگان مسکن دغدغه این را دارند که تعریف پروژه جدید صرفه اقتصادی ندارد باید قیمت ساخت را با ارتقای تکنولوژی و دیگر عوامل پایین بیاورند نه اینکه پس از ساخت واحدهای مسکونی با استفاده از بر هم خوردن نظم بازار، سودهای آنچنانی به جیب بزنند.
این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: این احتمال وجود دارد که برخی مالکان که چندین واحد در اختیار دارند با استفاده از تبلیغات و قیمت سازی غیرواقعی، روند بازار مسکن را صعودی جلوه دهند. اما تا زمانی که بازار در شرایط منطقی قرار نگیرد از رکود خارج نخواهد شد و با عنایت به پیشران بودن بخش مسکن، اقتصاد کلان گرفتار رکود می شود.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا، بعد از هشت ماه ممنوعیت درج قیمت مسکن و خودرو که از اردیبهشت ماه و به دنبال ایجاد التهاب در این بازارها به دستور دادستانی انجام شده بود، باردیگر از روز ۱۸ دی ماه نرخ ها در سایتهای فروش اتومبیل و ۲۲ دیماه در آگهی های مسکن قابل مشاهده شده است. محمد اسلامی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ گفته که شدیدا مخالف بازگشت قیمتها به سایتها و پلتفرمهای مجازی هستم و حتما پیگیر از سرگیری ممنوعیت درج قیمت در آگهی های مسکن خواهیم بود. از سوی دیگر برخی کارشناسان که مخالف سانسور قیمتها هستند می گویند که ۸۰ درصد قیمت مسکن متاثر از شرایط اقتصاد کلان است و اگر ما داده های قیمتی را حذف نماییم در واقع چشم متقاضیان را به واقعیات بازار می بندیم.




منبع:

1399/10/28
17:33:31
0.0/5
1051
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات