کلاه برداران با چه شیوه هایی شما را گول می زنند؟

کلاه برداران با چه شیوه هایی شما را گول می زنند؟ به گزارش ما دیجیتال پیشرفت روزبه روز تکنولوژی کار را برای ما آسان تر کرده است. آن قدر که میتوان در خانه با چند کلیک ساده خرید و فروش کرد، دنبال شغل مورد نظر گشت و هزاران کار دیگر انجام داد.



آسان شدن زندگی در برابر تکنولوژی گاهی برای ما هزینه هایی هم دارد. هزینه های آزاردهنده ای که تا مدت ها ذهن ما را درگیر خود می کند. یکی از هزینه هایی که امکان دارد شما با آن روبه رو باشید و درباره اش نگران باشید، کلاه برداری هایی است که امکان دارد شما هم با آن روبه رو شده باشید. حالا در این گزارش تلاش شده به شما نکاتی در این زمینه گفته شود. نکاتی که احیانا دست کلاه برداران را برای شما رو می کند و جلوی ضررهای احتمالی را می گیرد. سناریوهای کلاه برداری را بشناسید
در حال حاضر پلت فرم های زیادی وجود دارد که کار خرید و فروش را برای شما امکان پذیر کرده است. سایت هایی که شما را با اشخاص مختلف در سرتاسر ایران آشنا می کند. این آشنایی برای اینکه بتواند درنهایت به یک معامله امن ختم شود، نیازمند این است که شما از برخی مسائل مهم آگاه باشید.
در اغلب سناریوهایی که برای کلاه برداری طراحی می شود، دریافت هزینه با علل متفاوت در صدر این مساله قرار دارد. این هزینه در هر بخشی به شکل ویژه ای خودش را نشان میدهد. مثلاً در بخش املاک از شما می خواهند تا برای ارسال تصاویر بیشتر از خانه هزینه ای را پرداخت کنید. در دسته خودرو هم امکان دارد برای عرضه مشاوره بهتر از شما پول بگیرند.
اما این تمام ماجرا نیست. هم چنان راه های دیگر برای برداشتن کلاه شما وجود دارد. مثلاً اجاره یا فروش ویلا یا خانه به صورت هم زمان به چند نفر! یا تفاوت بین تصاویری که به شما نشان می دهند و ویلایی که شما اجاره می کنید با حقیقت. در دسته املاک گاهی برای عرضه مشاوره بیشتر شما را به تلفنی وصل می کنند که باید برای آن هزینه پرداخت کنید. حواستان باشد که در همه این موارد، باید آگهی مورد نظر به سرعت به پلت فرم مذکور گزارش داده شود.
در دسته وسایل نقلیه هم از شما می خواهند که هزینه وسایل جانبی را پرداخت کنید. پس از پرداخت هزینه اما دیگر هیچ کس پاسخ گوی شما نخواهد بود. تفاوت بین آپشن هایی که در آگهی نوشته شده با حقیقت هم یکی دیگر از موارد مختلف کلاه برداری است.
در دسته کالا، سناریوهای کلاه برداری بیشتری قرار دارد. در این دسته شما معمولاً پول کامل کالا را اینترنتی پرداخت می کنید و بعد متوجه می شوید که اصلا کالایی در کار نبوده است. دریافت هزینه ارسال و تحویل دادن یک کالای تقلبی هم از سری سناریوهای کلاه برداری موجود است.
در دسته خدمات هم سناریوهایی وجود دارد که باید از آن آگاه باشید. اگر از راه سایت و پلت فرم ها دنبال تعمیرکار می گردید، باید حسابی حواستان را جمع کنید. در بعضی مواقع پس از تحویل کالا دیگر کسی پاسخ شما را نخواهد داد. در واقع شما به سادگی کالای خویش را تحویل دزدها داده اید. از سوی دیگر، امکان دارد پس از انجام خدمات مورد نظر، پول بیشتری از شما درخواست شود. این هم یکی دیگر از مواردی است که باید حتما گزارش آنرا به پلت فرم ارسال کنید تا باقی افراد با چنین اتفاق هایی مواجه نشوند. گرفتار اشتباه نشوید
سوال مهم اما این جاست که چرا ما قدرت تشخیص کلاه برداری ها را نداریم؟ در واقع چه شرایطی سبب می شود با وجود هشدارها باز هم به دردسر بیفتیم؟
در بررسی های انجام شده چند عامل مهم را میتوان برای اشتباه کاربران و بعد هم کلاه برداری برشمرد. یکی از مهم ترین علل می تواند نبودن نشانه ای خاص یا کافی در مراحل اولیه باشد. شما باید در هر معامله و در هر مرحله حتما حواس خویش را جمع کنید تا گرفتار مشکل نشوید. گاهی وقت ها به سبب احتیاج زیاد به یک کالا امکان دارد نشانه ها را نادیده بگیرید. این مساله در ارتباط با مبحث استخدام و کاریابی های اینترنتی بیشتر صدق می کند. هیچ ارزانی بی حکمت نیست
از قدیم گفته اند هیچ ارزانی ای بی حکمت نیست! این جمله را حتما سرلوحه کار خود در خریدهای اینترنتی قرار دهید. در بسیاری موارد قیمت مناسب سبب می شود شما بدون در نظر گرفتن جوانب خرید را انجام دهید. قیمت مناسب یکی از طریق کارهایی است که از راه آن کلاه برداری های زیادی انجام شده است. نکته دیگر اینکه تلاش کنید خرید را در شهر خود انجام دهید تا امکان تحویل حضوری داشته باشید. در بسیاری از موارد افرادی که مورد کلاه برداری واقع شدند، می گویند کالا در شهر دیگری بود و چاره ای جز اعتماد به طرف مقابل وجود نداشته است. ارسال فیش تقلبی یا رسید تقبلی از دیگر مواردی است که خیلی ها به آن توجه نمی کنند. در این خصوص تاکید می نماییم که تنها به دریافت رسید اکتفا نکنید و حتما حسابتان را هم چک کنید. کلاه بردار با ظاهری موجه
کلاه بردارها هیچ نشانه خاصی ندارند. لحن و ادبیات موجه، شماره و آدرس قابل اعتماد، یکی بودن صاحب کارت بانکی با نام فروشنده و مدت زمان قابل قبولی که فروشنده در یک حوزه خاص کار کرده، همگی جزء دلایلی است که می تواند شما را به دردسر بیندازد. ما سفارش می نماییم در هر خریدی بدبین باشید و با تماس تصویری و حتی عرضه کارت شناسایی هم بی گدار به آب نزنید. اگر به موارد گفته شده اهمیت دهید، تا حدود زیادی ریسک کلاه برداری را کاهش می دهید.
همان گونه که ابتدای گزارش اشاره کردیم، در هر حوزه روش های متفاوتی برای کلاه برداری وجود دارد. در ادامه تلاش کرده ایم انواع موضوع هایی را که منجر به کلاه برداری از شما می شود، بنویسیم. این چند بند را خوب به یاد بسپارید و در صورت برخورد با هر کدام از این مسائل حتما آگهی را در سایت و پلت فرم های مختلف ریپورت کنید. برخی از کارفرماها امکان دارد کلاه بردار باشند!
در زمان جست وجو برای شغل در پلت فرم های آن لاین، اگر کارفرما از شما درخواست پرداخت هزینه برای ارسال تجهیزات کار در منزل را کرد، یا از شما برای پر کردن فرم استخدام درخواست وجه کرد، یا از شما برای ارسال جزوه یا کتابچه ای در ارتباط با شغلی که برای آن درخواست فرستاده اید، درخواست مبلغی پول کرد، آنرا کلاه برداری تلقی کنید و به سرعت آگهی مورد نظر را به پلتفرمی که آگهی را منتشر نموده است، گزارش کنید. حواستان باشد؛ اطلاعات شخصی تان را تا قبل از آغاز قطعی همکاری برای هیچ کارفرمایی نفرستید تا مجال سوءاستفاده به سودجویان را ندهید. در خرید یا اجاره ملک به هیجانت مسلط باش!
بعضی از کلاه برداران می کوشند در آگهی های املاک به سودجویی بپردازند. آنها معمولاً درخواست پرداخت هزینه برای هماهنگی بازدید یا ارسال تصاویر بیشتر از ملک می کنند و عمدتا آگهی هایی که منتشر می کنند، قیمت یا شرایط بیش ازحد عالی دارد. در برخورد با این آگهی ها مواظبت کنید و تلاش کنید بر هیجانتان در برخورد با ملکی که قیمتی پایین تر از حد معمول دارد، غلبه کنید و بدون رعایت تشریفات قانونی، پولی برای کسی واریز نکنید. در خرید کالا، جزئیات بسیار مهم اند!
در دسته کالا شیوه های کلاه برداری کمی متفاوت می باشد. مثلاً درخواست پرداخت هزینه ارسال کالا پیش از تحویل آن، درخواست پرداخت کل هزینه کالا پیش از تحویل، عرضه اطلاعات مبهم و ناقص درباره کالا، اصرار در پیشبرد معامله در پیامرسان های دیگر مانند تلگرام، واتس اپ و... بخشی از شگردهای کلاه برداران در زمان معامله کالا در پلت فرم های خرید و فروش است. البته به یاد داشته باشید، اگر خود پلت فرم امکان دریافت بیعانه را داشت، حتما به جای آن که به شخصی که نمی شناسید اعتماد کنید و به او بیعانه بدهید، به پلت فرم اعتماد کنید و بیعانه تان را به او بدهید.
در کنار توجه به جزئیات مسائل طرح شده، حتما به این نکات هم توجه کنید: مثلاً اگر خریدار طلا هستید، حتما از فروشنده فاکتور بخواهید. در زمان خرید وسایل الکترونیکی مانند موبایل، تبلت، لپ تاپ و... بسته بندی اولیه کالا را هم از فروشنده بخواهید. هم چنین توجه داشته باشید زمانی که قیمت و شرایط عرضه شده بیش از اندازه عالی به نظر می آید، برای معامله کردن بیشتر احتیاط کنید. مدارک ماشین رو چک کن!
در زمان معامله خودرو حواستان باشد؛ کلاه بردارها شگردهای متفاوتی در این دسته از آگهی ها دارند. مثلاً درخواست پرداخت هزینه ارسال لوازم جانبی خودرو پیش از تحویل آن. در هنگام معامله خودرو، بررسی مدارک مالکیت و شناسایی خودرو الزامی است. بر مبنای تجربه، خودروهایی که با تفویض وکالت های مکرر معامله می شوند، مشکوک هستند. هم چنین زمانی که قیمت و شرایط عرضه شده بیش از اندازه عالی به نظر می آید، برای معامله کردن بیشتر احتیاط کنید. از گزارش کردن آگهی های مشکوک به کلاه برداری غفلت نکنید
تمام پلت فرم های آن لاین، بخشی برای گزارش کاربر دارند. اگر آگهی ای به نظر شما کلاه برداری است، یا نشانه هایی که در این یادداشت آمده بود، در آن آگهی ها به چشم می خورد، حتما آنرا به پلت فرم مورد نظر گزارش کنید. پلت فرم ها برای حفظ سلامتشان به گزارش های شما نیاز دارند، پس طبیعتا گزارش های شما را با دقت بررسی می کنند و آگهی های مشکوک را با ابزارهای خودشان می سنجند تا فضای پلت فرم ها امن باشد. یادتان باشد، گزارش شما حتما می تواند به امن تر شدن فضای معامله در پلت فرم ها بینجامد و به این ترتیب، شما هم از معامله ای امن سود می کنید و هم از امنیتی که در آن پلت فرم وجود دارد، احساس رضایت خواهید داشت.


منبع:

1401/04/08
23:43:57
5.0/5
304
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات