با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تشریح شد؛

قدمهای نوآورانه جهاددانشگاهی خراسان رضوی در زیست بوم نوآوری فناورانه

قدمهای نوآورانه جهاددانشگاهی خراسان رضوی در زیست بوم نوآوری فناورانه ما دیجیتال: خراسان رضوی مدیران، پژوهشگران و فناوران سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در دیدار با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری آخرین دستاوردها و برنامه های علمی-پژوهشی این سازمان را که با رویکرد نوآورانه و توانمندسازی دانشجویان و فارغ التحصیلان مستعد انجام شده تشریح کردند.


حسین امینی مشهدی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در آغاز این جلسه که در سالن همایش های زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی برگزار گردید، اظهار داشت: زمانی که دکتر دهقانی فیروزآبادی به عنوان رییس جهاد دانشگاهی منصوب شدند، بحث نوآوری را مطرح نمودند که این مهم نه فقط در خراسان رضوی بلکه در تمام واحدهای جهاد دانشگاهی شروع تفکر جدی برای برنامه تحولی و مدل مالی اثرگذاری برای سازمان شد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی به لحاظ نیروی انسانی نهادی ثروتمند است و ضروریست تا با اجرای برنامه ها و پروژه های نوآورانه در بعد اقتصادی هم تقویت شود.
امینی مشهدی خلق ثروت در جهاد دانشگاهی را محصول نوآوری دانست و اضافه کرد: این امر در سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با اجرای طرح های گذر نوآوری فناورانه در عرصه های مختلف فرهنگی، صنایع غذایی، بیوتکنولوژی و مهندسی مواد ساخت سریع در حال انجام می باشد.
تبدیل جهاد دانشگاهی به تولیدکننده کسب وکار
در ادامه مسعود ابراهیمی، رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی نیز بیان کرد: در سازمان تجاری سازی جهاد دانشگاهی دو راهبرد اساسی مشارکت بخش خصوصی در پروژه ها و دیگری این که جهاد دانشگاهی را از یک تولیدکننده محصول به یک تولیدکننده کسب وکار تبدیل نماییم را پیگیری کرده ایم.
وی خطاب به معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد: جهاد دانشگاهی آماده است تا به عنوان یک بازوی اجرائی با معاونت علمی ریاست جمهوری همکاری کند.
در ادامه این جلسه، مدیران و پژوهشگران جهاددانشگاهی خراسان رضوی به تشریح کارهای انجام شده این سازمان و برنامه های حوزه های مختلف در قالب طرح گذرشکوفایی نخبگانی پرداختند.
جواد سخدری، مدیر مرکز تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در این جلسه با تشریح اقدامات انجام شده در این مرکز بیان کرد: در امتداد اجرای طرح گذر شکوفایی نخبگانی سه گذر فن آفرینی، نوآفرینی و ارزش آفرینی مهارتی را در سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی طراحی نموده و برای اجرای هر کدام از این طرح ها حوزه های فعالیتی خاص و مراحلی را تعیین کرده ایم.
وی ادامه داد: در این رابطه حدود ۶۰ طرح را داوری کردیم و ۳۷ طرح به مرحله نهایی رسید که اجرای آنها را در سه مرحله فوق پیگیری خواهیم کرد.
توانمندسازی دانشجویان در عرصه فناوری نرم
در ادامه این جلسه سعید خدیوی، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی با تشریح مهم ترین کارهای این معاونت در امتداد اجرای گذر شکوفایی نخبگانی، عنوان کرد: ما در سال قبل یک مدل چهار مرحله ای را برای جذب استعدادها و اجرای ایده های نوآورانه در عرصه فرهنگی در نظر گرفتیم.
وی ادامه داد: در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی رویدادهای مختلفی با هدف توانمندی دانشجویان در عرصه فناوری های نرم انجام شد که بعد از برگزاری این رویدادها برخی از شرکت کنندگان در بخش های مربوطه مشغول به فعالیت شدند.
تلاش برای تبدیل به منظومه پژوهش و فناوری استان
در بخش دیگری از این جلسه هادی رفیعی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با اعلان اینکه یکی از رسالت های جهاد دانشگاهی انتقال فناوری است، اظهار داشت: چشم انداز ما نیز دنبال کردن همین رویکرد است تا مراکز پژوهشی ما به منظومه پژوهش و فناوری در استان تبدیل شوند.
وی با اشاره به ظرفیتهای ایجاد فب لب (آزمایشگاه ساخت سریع) در خراسان رضوی بیان کرد: این استان دروازه ورود به آسیای میانه است و خراسان رضوی می تواند دراین زمینه تبدیل به یک هاب منطقه ای شود.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت تقویت زیرساخت ها اضافه کرد: در عرصه صنایع غذایی، مهندسی مواد و بیوتکنولوژی ظرفیت ایجاد فب لب های تخصصی را داریم.
همین طور امیرمهدی مولوی، مدیر گروه پژوهشی موادنوین سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در این جلسه اظهار داشت: مجتمع فنی مهندسی جهاد دانشگاهی به عنوان یک بازوی تحقیقاتی عمل می کند و باتوجه به دانش فنی و تخصص انباشته در این مرکز این آمادگی را داریم که با حمایت های معاونت علمی ریاست جمهوری فب لب مواد و تولید پیشرفته را راه اندازی نماییم.
وی ادامه داد: برای حل معضلاتی که در عرصه مهندسی مواد در کشور با آن مواجه هستیم نیازمند تجهیزات پیشرفته هستیم.
در ادامه این جلسه مریم عامری، معاون آموزشی، پژوهشی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز بیان کرد: در پژوهشکده بیوتکنولوژی بطور خاص به موضوع میکروارگانیسم ها می پردازیم و دراین زمینه پالایشگاه میکروبی بیش از همه مورد توجه است.
وی افزود: در مجموعه فرآیندهای پایین دستی تا بالادستی این موضوع، خلق محصولات بیوتکنولوژیک با ارزش افزوده و رو به رشد را مدنظر قرار داده ایم. در همین راستا بخش های طراحی، ساخت ابزارها و مدلینگ پروسه و ارزیابی اقتصادی را پیگیری می نماییم.
آزمایشگاهی برای کاهش هزینه های تحقیق و توسعه کارخانجات صنایع غذایی
فرشته حسینی، رییس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در این جلسه با اشاره به تصمیم این نهاد در خصوص راه اندازی فب لب تخصصی مواد غذایی عنوان کرد: رویکرد ما در لابراتوار ساخت سریع(فب لب) برمبنای سه محور ساخت و تولید نمونه های اولیه، خدمات تخصصی و کنترل کیفی، و آموزش که منتورینگ فنی و تخصصی را شامل شود، خواهد بود.
وی افزود: این لابراتوار کمک می نماید که هزینه های بخش تحقیق و توسعه کارخانجات صنایع غذایی ما کم شود، همین طور بخش عمده ای از صنعت غذای ما به تنهایی نه توان فنی و نه توان اقتصادی رشد نوآوری را در عرصه محصولات خود ندارند و به این حوزه های حمایتی نیاز دارند که این لابراتوار می تواند در این زمینه کمک نماید تا زیست بوم نوآوری و فناوری کشور به امکانات ساخت و تولید دسترسی پیدا کند.
همین طور شادی بلوریان معاون آموزشی، پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی با اشاره به برگزاری نخستین رویداد ملی فیبن فود در اسفند ماه سال جاری اظهار داشت: این رویداد با هدف هم رسانی نیازها و ایده های نوآورانه در لابراتوار ساخت سریع صنایع غذایی انجام می شود.
وی همین طور مواد اولیه صنعت غذا، فرآورده های غذایی سنتی و بومی، ضایعات کشاورزی و صنایع تبدیلی و همین طور فرمولاسیون و فرآیندهای تولید را همچون محورهای تخصصی این رویداد ملی عنوان نمود.




منبع:

1402/10/03
07:52:06
5.0/5
273
تگهای خبر: آموزش , ابزار , پروژه , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات