مرگ پیرترین پلیكان خراسان جنوبی در تنهایی

مرگ پیرترین پلیكان خراسان جنوبی در تنهایی به گزارش ما دیجیتال خراسان جنوبی دو پلیکان زیبایی که در راه مهاجرت خود از مناطق سردسیر سیبری از دسته خود جدا شدند و در باغ گلشن طبس در دهه ۵۰ ماندگار شدند بارها برای مردم ایران خاطره ساز شدند و چه بسیار توریستهایی که به عشق دیدن این دو پلیکان خراسان جنوبی در این باغ صف می کشیدند ولی اکنون بعد از ۴۰ سال، پیرترین پلیکان تنهای خراسان جنوبی که یارش را ۲ سال قبل از دست داده بود و دیگر طاقت تنها ماندن را نداشت به خواب ابدی فرو رفت.


در زلزله شهریور سال ۵۷ برخی از پلیکان های مهاجر زیر آوار ماندند و تنها دو پلیکان جان سالم به در بردند و از آن پس به باغ گلشن منتقل شدند. آنها حدود ۳۰ سال پیش توسط شهرداری به باغ زیبای طبس اورده شدند؛ از ان پس این باغ زیبا علیرغم این پلیکان شناخته می شد و هرساله گردشگران بسیاری برای دیدنش صف می بستند.
روز گذشته خبری تلخ آمد و آن این بود که پلیکان مسن باغ گلشن طبس تلف شده؛ پلیکانی که دیگر شاید نتوان مانند آنرا یافت؛ درست است، مسن ترین پلیکان که حدود ۳۰ سال قبل به باغ گلشن طبس انتقال داده شده بود، در اثر کهولت سن تلف شد.
محمد جلال هادیان، رئیس شبکه دامپزشکی طبس گفته است: در دهه ۵۰ خورشیدی دو پرنده مهاجر بر اثر گم کردن مسیر به طبس می رسند و در باغ گلشن طبس سکنی گزیده و مورد توجه مردم قرار می گیرند. در زلزله سال ۵۷ یکی از دو پرنده در زیر آوار می میرد؛ چند سال بعد تعدادی پلیکان به طبس منتقل می شوند که امروزه یکی از نمادهای شهر طبس به شمار می روند.

وی اظهار داشت: این پلیکان بعد از تلف شدن، بلافاصله برای کالبد گشایی و بررسی علت مرگ به شبکه دامپزشکی شهرستان طبس منتقل شد که مورد کالبد گشایی و آزمایش قرار گرفت.
به قول مسؤلان محیط زیست این نوع پرنده پرنده مهاجری است که بومی شهرستان طبس نیست اما محیط زیست نظارت لازم را بر نحوه زندگی این نوع پرنده داشته است.
محمد اصغرزاده، مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی هم به ایسنا اظهار داشت: دو پلیکان در باغ گلشن طبس در این سال ها زندگی می کردند که یکی از آنها دو سال پیش فوت و دیگری که نر بوده روز گذشته در سن ۳۰ سالگی فوت شد. باتوجه به کالبدشکافی انجام شده بیماری خاصی در بدن این پلیکان مشاهده نشده و کارشناسان دامپزشکی، علت مرگ را کهولت سن و یا ضربه دیدن به هنگام پرواز تشخیص داده اند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه چند جای کبودی بر روی بدن این پرنده مشاهده شده که احیانا در حین پرواز اتفاق افتاده است، اظهار نمود: این پرنده گوشت خوار بوده و بر همین اساس، احتمالاتی در خصوص مبتلا شدن به بیماری های میکروبی، ویروسی و انگلی وجود داشت که بعد از بررسی، این مورد رد شد.
اصغرزاده با اشاره به اینکه این پرنده ها، گونه های کمیابی هستند، خاطرنشان کرد: در تمام این سال ها، در باغ گلشن طبس شرایط بهداشتی با نظارت کارشناسان دامپزشکی و محیط زیست به منظور زندگی این پرنده فراهم بود.
وی خاطرنشان کرد: حالا دیگر از این نوع پلیکان در خراسان جنوبی وجود ندارد و آمادگی داریم با هماهنگی محیط زیست و درخواست شهرداری و رعایت پروتکل های بهداشتی پرنده ای را در این باغ جایگزین نماییم.
این پلیکان دو سال است که تنها زندگی می کرد و شاید این تنهایی او را از پای درآورد.




منبع:

1399/09/17
09:16:36
5.0/5
1032
تگهای خبر: ویروس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات