نظر کارشناسان اساس و پایه حکم قضات است

نظر کارشناسان اساس و پایه حکم قضات است به گزارش ما دیجیتال، معاون حقوقی رئیس جمهوری با اشاره به اهمیت موضوع کارشناسی در فریند رسیدگی به پرونده ها، اظهار داشت: رای و اظهار نظر کارشناسان اساس و پایه حکم قضات است.


حجت الاسلام انصاری در مراسم نکوداشت روز کارشناس، با اشاره به اینکه ارجاع مبحث به کارشناس در قرآن هم مورد تأکید واقع شده است، اظهار نمود: این حکم عقل است و این ارجاع عقلی به کارشناس، جایگاه کارشناسان را در مرتبه بالایی قرار می دهد. 
وی ادامه داد: حکم مبتنی بر علم و یقین شامل شرایط کارشناسی است. هر حکمی باید مبتنی بر یقین باشد بنابراین هر آن چه در بحث عدالت و استقلال قاضی آمده است در مورد کارشناسان هم مطرح است و کار های کارشناسان بسیار خطیر و مهمست و ما کارشناسی را شغل نمی دانیم و شعبه ای از کار پیامبران است.
انصاری در ادامه با تکیه بر این که رای و اظهار نظر کارشناسان اساس و پایه حکم قضات است، خاطرنشان کرد: نظر اشتباه کارشناسان ممکنست مسیر پرونده را به بی راهه ببرد و از طرفی اگر درنظر کارشناسی دقت نظر لازم، اعمال شود سبب پیشرفت حکم می شود. با حکم کارشناس حق و حقوق جابجا می شود.
وی خطاب به به کارشناسان دادگستری سفارش کرد: برای پیشرفت جایگاه کارشناسی باید در بطن جامعه باشید. 
معاون حقوقی رئیس دولت بیان کرد: مشکلات موجود در جامعه ارجاع به کارشناس را افزایش داده است؛ بنابراین همراهی با مردم، پیشرفت دانش حقوقی مردم، آموزش داوطلبانه مهم می باشد. آموزش مسایل حقوقی می تواند اهمیت بالای ی در پیشگیری در وقوع جرم باشد و این مساله باید قسمتی از اقدامات کانون کارشناسان دادگستری باشد و در دستورکار قرار گیرد.
انصاری اضافه کرد: با عنایت به قانون الزامات، سامانه ای در ریاست جمهوری فعال شده که هر موضوعی که مقرر است قانون شود از افراد دارای فن نظرخواهی می شود.
وی اظهار داشت: مسایل کشور حکم می کند که بیشتر به کارشناس رجوع شود در این خصوص از کارشناسان درخواست داریم در این مورد فعال تر باشند.
معاون حقوق رئیس دولت تصریح کرد: علم بازنشستگی ندارد و هرچه قدر تجربه کارشناس بالاتر می رود ارزشمندتر است بنابراین کار کارشناسی بازنشستگی ندارد.
وی بیان کرد: در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم به سوی استفاده بیش از نظرات کارشناسان رفته ایم، همینطور در قوه قضاییه هم قدمهای بلندی در پیشرفت کارشناسی برداشته شده است.
منبع: قوه قضاییه
حرف آخر اینکه هر حکمی باید مبتنی بر یقین باشد ازاین رو هر آنچه در بحث عدالت و استقلال قاضی آمده است در مورد کارشناسان هم مطرح است و کار های کارشناسان بسیار خطیر و مهمست و ما کارشناسی را شغل نمی دانیم و شعبه ای از کار پیامبران است.
انصاری در ادامه با تأکید بر اینکه رای و اظهار نظر کارشناسان اساس و پایه حکم قضات است، اشاره کرد: نظر اشتباه کارشناسان ممکنست مسیر پرونده را به بی راهه ببرد و از سویی اگر در نظر کارشناسی دقت نظر لازم، اعمال شود سبب پیشرفت حکم می شود.
معاون حقوقی رئیس دولت بیان نمود: مشکلات موجود در جامعه ارجاع به کارشناس را افزایش داده است؛ ازاین رو همراهی با مردم، پیشرفت دانش حقوقی مردم، آموزش داوطلبانه مهم می باشد.


منبع:

1404/08/02
08:58:42
5.0/5
12
تگهای خبر: آموزش , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
پربیننده ترین در مادیجیتال

پربحث ترین در مادیجیتال

جدیدترین در مادیجیتال

madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات - مادیجیتال: نبض تپنده دنیای فناوری در دستان شما. آخرین اخبار دنیای تکنولوژی و IT را دنبال کنید