تولید آسان تر گوشت آزمایشگاهی با فناوری چاپ ۳ بعدی

تولید آسان تر گوشت آزمایشگاهی با فناوری چاپ ۳ بعدی ما دیجیتال: تعدادی از محققان در مطالعه اخیرشان اعلام کردند، جوهر جدید چاپ سه بعدی می تواند پروسه تولید گوشت درون کشتگاهی را بسیار ارزان تر کند.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از اس اف، گوشت های پرورش یافته در آزمایشگاه، جایگزینی امیدوارکننده و سازگار با محیط زیست برای گوشت واقعی دام ها هستند، اما هزینه های بالای تولید آنها مانع استفاده گسترده از آن شده است. با این وجود، حالا تحقیقات پژوهشگران دو کشور سنگاپور و چین از کشف راهی جهت استفاده از ضایعات غذایی برای تولید گوشت درون کشتگاهی(Cultured meat) آگاهی داده که این امر هزینه های تولید را به میزان قابل توجهی می کاهد.
گوشت درون کشتگاهی با بهره گیری از سلول های بنیادی ماهیچه ای حیوانی که روی یک صفحه(scaffold) رشد می کنند، تولید می شود. پژوهشگران با انتقال مواد مغذی به آن صفحه، پروسه ایجاد بافت و محیط رشد را برای سلول ها بهبود می بخشند. بدون این رویکرد، گوشت به احتمال زیاد شبیه پوره سیب زمینی از هم می پاشد.
صفحات منحصر به فردی را می توان با بهره گیری از فناوری چاپ سه بعدی درحال ظهور به نام چاپ الکتروهیدرودینامیک(EHD) ایجاد کرد. این صفحات قسمتی از فرآورده های گوشتی می شوند، بدین سبب باید خودشان خوراکی باشند و بدین سبب بطور معمول با بهره گیری از محصولات حیوانی مانند ژلاتین و کلاژن یا مواد مصنوعی ساخته می شوند. این روند تولید گران است. ایجاد یک روش مقرون به صرفه تر برای ایجاد جوهرهای خوراکی برای چاپ، یک موهبت بزرگ برای جنبش گوشت درون کشتگاهی خواهد بود.
در این مطالعه، پژوهشگران جوهر گیاهی خوراکی را که از ضایعات مواد غذایی مانند پوسته غلات به دست می آید، تولید کردند. جوهر جدید قادر می باشد بطور کامل در محصولات گوشتی جذب شود و تولید آن ارزان است، به این معنا که بطور بالقوه می تواند هزینه تولید گوشت درون کشتگاهی در مقیاس بزرگ را کم کند.
پروفسور "جی سان"(Jie Sun) نویسنده این مطالعه از دانشگاه شیان جیائوتنگ-لیورپول، چین اظهار داشت: ما جوهر گیاهی خودرا برای فناوری چاپ سه بعدی بهینه کرده ایم تا بتوانیم صفحات را چاپ نماییم و سلول های بنیادی را روی آنها قرار دهیم. سلول ها می توانند با ساختار صفحه رشد کنند. ما از چغندر برای رنگ کردن گوشت رشد یافته استفاده می نماییم تا ظاهری شبیه گوشت معمولی به آن بدهیم.
پروفسور سان به همراه پژوهشگران موسسه تحقیقاتی سوژو دانشگاه ملی سنگاپور پروتئین های استخراج شده از جو یا چاودار را با پروتئین ذرت(zein) مخلوط کردند تا برای نخستین بار جوهرهای خالص مبتنی بر پروتئین غلات را ایجاد کنند. چاودار یا روگن با(نام علمی: Secale montanum) گیاهی از خانواده گندمیان است.
سان اضافه کرد: این یک ایده جدید برای تولید انبوه گوشت درون کشتگاهی است. استفاده از مواد مغذی حاصل از ضایعات غذایی برای چاپ صفحات نه فقط موجب استفاده و افزایش ارزش ضایعات غذایی می شود، بلکه فشار وارده بر محیط زیست را نیز کم می کند. ما مواد مختلفی را آزمایش کردیم و در نهایت تصمیم گرفتیم از پروتئین گیاهی برای ساخت صفحات استفاده نمائیم.
هم اکنون، یکی از دلیلهای اصلی گرانی گوشت درون کشتگاهی، محیط مغذی سلول های ماهیچه ای است که از پروتئین های حیوانی تهیه می شود. در آینده، اگر بتوان عصاره های گیاهی مناسبی برای تامین مواد مغذی پیدا کرد، این امر موجب کاهش بیشتر هزینه گوشت درون کشتگاهی و مقرون به صرفه تر شدن آن خواهد شد.
یافته های این مطالعه در مجله Advanced Materials انتشار یافته است.



1401/10/11
14:23:08
5.0/5
183
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات