مشاهده یک تاوه عجیب در قطب شمال خورشید

مشاهده یک تاوه عجیب در قطب شمال خورشید ما دیجیتال: به گزارش ما دیجیتال، دانشمندان اخیرا رشته های دایره ای عجیبی را درحال چرخش در اطراف قطب شمال خورشید مشاهده کرده اند که واقعاً آنها را هیجان زده کرده است.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، رشته عظیمی از پلاسمای خورشیدی از سطح خورشید جدا شده و مانند یک گردباد قدرتمند درحال چرخش حول قطب شمال آن است، اما دانشمندان هنوز هیچ سرنخی از علت ایجاد آن ندارند.
تامیتا اسکوف، هواشناس فضایی با انتشار ویدیویی از این تاوه عجیب و غریب که توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا به ثبت رسیده است در توییتر اظهار داشت: در مورد این تاوه قطبی صحبت کنید! مواد درون یک برجستگی شمالی اخیرا از رشته اصلی جدا شده و الان در یک گرداب قطبی عظیم در اطراف قطب شمال ستاره ما در گردش است.
سایر فیزیکدانان خورشیدی هم هیجان اسکوف را در مورد این پدیده غیرعادی به اشتراک گذاشتند. اما این تاوه دقیقا چیست و چرا مهم است؟
در دینامیک شاره ها، یک ناحیه درون شاره که جریان شاره بیشتر چرخشی حول محور فرضی است و می تواند مستقیم یا منحنی باشد، مسیر حرکت جریان تاوه ای نامیده می شود. واژه تاوه(vortex) شکلی از واژه تابه به مفهوم پیچ وتاب دار است. به تاوه، پیچاب و گردابه هم گفته اند.
تاوه ها در شاره های درحال تکان خوردن مانند مایع ها، گازها و پلاسماها تشکیل می شوند. چند مثال معروف آن حلقه های دود، گرداب ها، توفندها، پیچندها و تنوره دیو هستند. همینطور تاوه ها معروف ترین نشانه جو مشتری هستند.
پس از تشکیل تاوه ها آنها می توانند خم شوند، حرکت کنند یا تغییر شکل دهند.


اسکات مکینتاش، فیزیکدان خورشیدی و معاون مرکز ملی تحقیقات جوی در دانشگاه بولدر کلرادو می گوید، در حالیکه او هیچگاه تابحال تاوه ای مانند این را ندیده است، اما این چیزی عجیب است که در عرض جغرافیایی ۵۵ درجه خورشید با یک نظم ساعتی در هر چرخه خورشیدی درحال رخ دادن است.
چرخه خورشیدی یک دوره ۱۱ ساله است که با فروکش و جریان در تولید لکه ها و فوران های خورشیدی مشخص می شود.
برجستگی نمایش داده شده توسط اسکوف، چیزی که مکینتاش آنرا بعنوان «پرچین در پلاسمای خورشیدی» توصیف می کند، دقیقا در عرض جغرافیایی ۵۵ درجه در اطراف تاج های قطبی خورشید هر ۱۱ سال ظاهر می شود.
دانشمندان می دانند که این تاوه ارتباطی با معکوس شدن میدان مغناطیسی خورشید دارد که یک مرتبه در هر چرخه خورشیدی اتفاق می افتد، اما آنها هیچ سرنخی ندارند که چه چیزی باعث ایجاد آن می شود.
مکینتاش می گوید: این تاوه یک مرتبه در هر چرخه خورشیدی، در عرض جغرافیایی ۵۵ درجه شکل می گیرد و آغاز به حرکت به سمت قطب های خورشید می کند. این تاوه بسیار کنجکاو است و یک چرای بزرگ در مورد آن وجود دارد. چرا فقط یک مرتبه به سمت قطب حرکت می کند و سپس ناپدید می شود و سپس بشکلی جادویی، سه یا چهار سال بعد دقیقا به همان منطقه بازمی گردد؟
دانشمندان به شکل منظم مشاهده کرده اند که رشته هایی از این پرچین پلاسمایی دربرگیرنده قطب جدا می شوند، اما هنوز نتوانسته اند آنرا به شکل یک تاوه قطبی ببینند.
دانشمندان می دانند که نواحی قطبی خورشید نقش کلیدی در تولید میدان مغناطیسی این ستاره ایفا می کنند که به نوبه خود چرخه فعالیت ۱۱ ساله آنرا هدایت می کند. با این وجود، آنها نتوانسته اند مستقیماً آن منطقه را رصد کنند.
مکینتاش می گوید: ما فقط می توانیم خورشید را از صفحه دایره البروج -صفحه ای که سیارات در آن می چرخند- مشاهده نماییم.
دایرة البروج مسیر حرکت ظاهری سالانه خورشید نسبت به زمین، بر روی کره سماوی است. دایرة البروج دایره ای فرضی در آسمان است که ظاهراً(از دید ساکنان کرهٔ زمین) به نظر می رسد که خورشید در مدت یک سال آن دایره را طی می کند. این دایره در واقع مدار حرکت انتقالی زمین را به دور خورشید مشخص می کند و در واقع طرح مدار زمین بر آسمان است، یعنی دایره ای است که از تلاقی سطح مدار حرکت انتقالی زمین با آسمان که آنرا اصطلاحاً فلک ثوابت نامیده اند، پیدا می شود.
مأموریت مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا امکان دارد در سالهای آینده این پدیده عجیب را توضیح دهد. این مأموریت که درحال گرفتن تصویر از خورشید از داخل مدار عطارد است، بزودی مدار آن تا ۳۳ درجه کج خواهد شد.
مکینتاش فکر می کند که این امکان دارد برای کشف رمز و راز این تاوه مشهور قطبی کافی نباشد و دانشمندان امکان دارد برای روشن کردن آن به یک مأموریت کاملاً جدید نیاز داشته باشند.




منبع:

1401/11/18
10:06:09
5.0/5
356
تگهای خبر: دانش , مشتری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات