گرسنگی عنکبوت ها را نابینا می کند

گرسنگی عنکبوت ها را نابینا می کند ما دیجیتال: ما دیجیتال: همه ی ما می دانیم که گرسنگی می تواند ما را از نظر روحی و جسمی تحت تاثیر قرار دهد و یک مطالعه جدید روی عنکبوت ها نشان میدهد که این بندپایان اگر برای مدت طولانی بدون غذا بمانند، ممکنست قسمت های مهم بینایی خودرا از دست بدهند.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، از دست دادن بینایی مشاهده شده در این مطالعه بی شباهت به تباهی لکه زرد وابسته به سن(AMD) در انسان ها نیست. با درک بیشتر در مورد آن، متخصصان ممکنست بتوانند درمان های بهبود یافته ای برای این بیماری ایجاد کنند.
پژوهشگران یک عنکبوت جهنده(Phidippus audax) را مورد بررسی قرار دادند. این عنکبوت یک گونه ی معمولی است که برای تشخیص طعمه بسیار به گیرنده های نوری حساس به نور در چشمان بزرگ خود متکی است. هنگامی که این عنکبوت ها مواد مغذی کافی دریافت نمی کنند، این گیرنده های نوری ممکنست از بین بروند.
الکه بوشبک(Elke Buschbeck) زیست شناس دانشگاه سینسیناتی(Cincinnati) می گوید: گیرنده های نوری انرژی زیادی مصرف می کنند و به سختی می توان نیازهای انرژی آنها را تامین کرد.
اگر آنها را از غذا محروم کنید، سیستم از کار می افتد. این معادل عملکرد لکه زرد در چشم ماست.
پژوهشگران به بررسی لطمه شبکیه در چشم های جانبی قدامی عنکبوت ها (ALEs) پرداختند و ۹ عنکبوت فاقد مواد مغذی را با ۱۲ عنکبوت شاهد جهت بررسی نحوه ی توزیع تراکم گیرنده ی نور مقایسه کردند.
لطمه بیشتر در قسمتی از چشم بود که گیرنده های نوری به شدت فشرده شده بودند و کمترین لطمه در نواحی دیگر بود. عنکبوت هایی که رژیم غذایی محدودی داشتند نیز بطور کلی کوچک تر بودند که قابل انتظار است.
روشی که طی آن گیرنده های نوری از بین می روند با از میان رفتن لکه زرد که قسمتی از چشم انسان است که آنچه را که در مقابل ما قرار دارد پردازش می کند، مطابقت دارد. متابولیسم بدن انسان قبل از این با مشکلات بینایی مرتبط بوده بااینکه جزییات آن هنوز مشخص نیست.
پژوهشگران مطالعه بر روی عنکبوت ها را با بررسی ارتباط بین تغذیه و بینایی شروع نکردند، اما این مسیری است که آنها بعد از مشاهده لکه های تیره روی گیرنده های نوری تعدادی از عنکبوت هایی که بررسی می کردند، در پیش گرفتند.
آمارهای سال ۲۰۱۴ حاکی از آنست که حدود ۸.۷ درصد از جمعیت انسانی در سراسر جهان به صورتی به تباهی لکه زرد مبتلا هستند که منجر به صرف هزینه های هنگفتی برای سیستم مراقبت های بهداشتی می شود. این عارضه با گذشت زمان بدتر شده و می تواند منجر به از دست رفتن جدی بینایی شود.
حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد موارد شامل از دست رفتن گیرنده های نوری در چشم می شود. تصور می شود که عوامل ایجاد آن ژنتیک، فشار خون بالا و چاقی باشد و الان بنظر می رسد که بتوانیم تغذیه را نیز به این لیست اضافه نماییم.




منبع:

1402/02/12
11:11:53
5.0/5
392
تگهای خبر: دانش , سیستم , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات