معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی:

صنایع دستی با حضور بخش خصوصی تقویت می شود

صنایع دستی با حضور بخش خصوصی تقویت می شود به گزارش ما دیجیتال، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار داشت: اساساً ایجاد، توسعه و رشد صنایع دستی فقط با تأکید بر دولت ها، کار عبث و بیهوده ای است. ما باید تلاش نماییم که صنایع دستی، معرف ملت ها و هویت جمعی اجتماعات محلی باشد. سرمایه گذاری برمبنای ظرفیتهای محلی و با اتکا به اجتماعات محلی، در عرصه صنایع دستی می تواند اثربخش باشد.


به گزارش ما دیجیتال به نقل از ایسنا، علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی امروز در رویداد ملی بانوی ایرانی؛ بالندگی اقتصادی اظهار داشت: امروز یازدهم اسفند ماه است و ما در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم. اینروزها در حقیقت میانه فصل زمستان و بهار است و پیام اسفند این است که اگر قصد انجام کاری را دارید، باید با تمام وجود این همت را پیگیری کنید. شاید پیام اسفند برای تمامی کارآفرینان صنایع دستی این باشد که باید با الهام از مدل طبیعت و ماه اسفند، قدمهای بنیادین برای تحول اقتصاد با رویکرد مردمی شکل دهید. بدون شک، یکی از ظرفیتهای مؤثر در این طرح تحول، حوزه صنایع دستی است.
وی ادامه داد: امروز در محضر کنشگران عرصه صنایع دستی، خصوصاً بانوان و خواهران عزیز، هستیم. ماه مبارک رمضان را به همه تبریک عرض می کنم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما بزرگواران در این ماه مبارک دارم. همین طور از شما درخواست دعا دارم. از برگزارکنندگان این برنامه باارزش و فاخر تشکر می کنم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: این برنامه می تواند مصداق از سویه مد نظر بیانیه گام دوم باشد که در سال ۱۳۹۷ مطالبه شد و بر ظرفیتهای جوانان و اجتماعات جوان تاکید دارد. صنایع دستی از گذشته های دور نمایانگر غنای فرهنگی و هویتی ملت هاست و ما دراین خصوص ظرفیتهای فراوانی داریم بی راهه نیست بگوییم بی بدیل هستیم.
کلانتر مهرجردی اشاره کرد: امیدوار هستم که در این حوزه که نیازمند تلاش مضاعف است، بتوانیم در اقتصاد منطقه و جهان نقش آفرینی جدی داشته باشیم. جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و فرهنگی با ظرفیت ها و ساختارهای خود در عرصه صنایع دستی، اقدام های ارزشمندی را انجام داده است. در عرصه فرهنگی، با تأسیس مراکز فرهنگی نوع ب، همچون موضوعات و ظرفیت ها در صنایع دستی استانها است.
وی بیان کرد: ما در جهاد دانشگاهی همین طور از ظرفیت سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان برخورداریم که بستر بسیار مناسبی برای حضور کنشگران صنایع دستی فراهم می آورد. اگر ایده یا طرحی دارید، بطور قطع می توانیم دراین خصوص همکاری داشته باشیم.
کلانتر مهرجردی اضافه کرد: علاوه بر این، پارک ملی صنایع نرم فرهنگی، که تنها پارک ملی ثبت شده در کشور در عرصه صنایع نرم است، ظرفیتهای عظیمی را در اختیار شما قرار می دهد.
وی اشاره کرد: مباحثی که امروز می خواهم مطرح کنم، شامل چند نکته کلیدی است: ما باید برای این سوالات که ۱. ما با چه وضعیتی در عرصه صنایع دستی مواجه هستیم؟ ۲. چالش های اصلی ما در این زمینه چه هستند؟ ۳. فرصت های موجود برای پیشرفت در این حوزه کدامند؟ پاسخ و طرح گفتگو نماییم.
به گفته ی ایشان، ما صنایع دستی را به عنوان پیوست فرهنگی و تاریخی ایران زمین می بینیم و همه باید به غنای این حوزه توجه لازم داشته باشیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: صنایع دستی، که ریشه در اجتماعات محلی دارد، به عنوان پیوست فرهنگی و تاریخی اجتماعات ایران نقش آفرینی می کند. ما باید تلاش نماییم که صنایع دستی را نه به عنوان کالای تزئینی، بلکه به عنوان حامل تاریخ، روایت و هویت فرهنگی و اجتماعی به دنیا معرفی نماییم و آنرا به جهانیان عرضه نماییم. پیوستار فرهنگی، یکی از دلیلهای ارزش آفرینی صنایع دستی است و باید اصالت این صنایع در ولع افزایش کمی تولید حفظ شود.
وی ادامه داد: خیلی از نقاط دنیا اساساً این اصالت را ندارند و تلاش می کنند که بجای آن، شبه کالای صنعتی، را ترویج دهند. این روند، برای ما مطلوب نیست! نکته دگر تنوع و کثرت در عین وحدت یکی از خاصیت های بارز صنایع دستی ماست. در ایران، قریب به ۳۰۰ رشته صنایع دستی ثبت شده داریم که از شمال به جنوب و از شرق به غرب به وفور یافت می شود. این کثرت و تنوع، هویت فرهنگی و ملی ما را معنای واحد می دهد.
کلانتر مهرجردی اضافه کرد: علاوه بر این، در مبادلات جهانی، صنایع دستی باید نقش آفرینی نوینی داشته باشد. برمبنای آمارها، صنایع دستی همچون حوزه های اول اقتصادی ارزش آفرین جهانی است و مارا متوجه می کند باید به چالش های موجود دقت نماییم. یکی از چالش ها، کاربست فناوری است که به سرعت صنایع دستی را به سوی صنعتی شدن در دنیا میل می دهد. ما باید به تلفیق فناوری و حفظ ارزش های بنیادین صنایع دستی توجه داشته باشیم و از مخاطرات صنعتی شدن بری باشیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی عنوان کرد: چالش دیگر، سواد و دانش بازاریابی و حضور در بازار بین المللی است. در این عرصه، بنظر می رسد آگاهی و دانش کافی نداریم. باتوجه به تعداد ۵۹۰ هزار فعال در عرصه صنایع دستی در کشور، لازم است زمینه های بازاریابی مدرن را توسعه دهیم. خصوصاً باتوجه به دیجیتالی شدن، نیازمند حضور در فضای مجازی و رسانه های اجتماعی هستیم. حمایت های قانونی و مشوق های لازم نیز باید فراهم شود؛ تا این هنرصنعت های باارزش و تاریخی، نه فقط حفظ، بلکه توسعه یابد.
وی ادامه داد: آن طور که عنوان شد تکیه بیش از اندازه بر دولت ممکنست به خودکفایی و خودساختگی این حوزه لطمه بزند. بهتر است جامعه و افراد به توانمندی های خود اعتماد کنند و به همکاری و مشارکت باهم متمایل شوند. این اقدام می تواند به پیشرفت بهتر و پایدارتر منجر شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اضافه کرد: اجتماعات محلی به عنوان محورهای اصلی اجتماع در دنیای امروز، زمینه ساز تحولات شگرفی در عرصه صنایع دستی و سایر بخش های اقتصادیست. افزایش کمی صنایع دستی به هر نحو می تواند در آینده لطمه های جدی به این حوزه وارد کند؛ بدین سبب ما باید بر قوت و قدرت صنایع دستی خودرا بنا و مستحکم نماییم. البته دولت نیز باید اقدامات لازم را انجام دهد و ظرفیتهای قانونی و سیاستی خودرا هماهنگ کند تا فعالان این عرصه بتوانند بطور مؤثر و نرم در حوزه جهانی حضور یابند و خودرا با طراحی رقابتهای لازم، بهبود بخشند.
به گفته ی ایشان، از ین جهت، مشوق های قانونی از طرف مجلس شورای اسلامی و کمیسیون محترم فرهنگی باید به شکلی طراحی شوند که صنایع دستی ما با وادادگی یا وابستگی بیش از اندازه به دولت و ساختارهای رسمی مواجه نشود. یکی از فرصت های پیش روی ما در عرصه صنایع دستی، بازار صادراتی رو به رشد است. باتوجه به ظرفیتهای فرهنگی بالای کشور، علایق جهانی به فرهنگ ایران زمین بسیار بالاست. اگر بتوانیم کالاهای باکیفیت و کاربردی تولید نماییم و بجای نگاه فقط تزیینی، به جنبه های کاربردی صنایع دستی دقت کنیم، حتما در بازارهای صادراتی و مناطق درحال توسعه جایگاه خوبی خواهیم داشت.
کلانتر مهرجردی بیان کرد: حالا، محیط و بستر دیجیتال فرصتی فراهم آورده است تا بتوانیم در حوزه ایجاد و ترویج صنایع دستی در ایران بهره برداری نماییم. باتوجه به اندک فعالیت در حوزه رسانه های اجتماعی، احساس می کنم که صنایع دستی در فضای دیجیتال هنوز به اندازه ای که باید حضور مؤثری ندارد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: همین طور در عرصه گردشگری فرهنگی، صنایع دستی به عنوان پیوست مهمی در گردشگری شناخته شده است. ما باید در هر رویداد گردشگری چه در کشورهای همسایه و چه در کشورهای دورتر که قرابت های فرهنگی بالایی با ما دارند، حضور جدی داشته باشیم. خواهران عزیز، فعالان کارآفرینی در عرصه صنایع دستی، باید این فرصت ها را شناسایی و حضور هدفمند داشته باشند. مطمئن باشید که بازده این کارها بسیار بالاتر از هزینه ای خواهد بود که می کنید.
وی عنوان کرد: در نهایت، تکیه بر دولت برای تقویت حوزه صنایع دستی چندان مؤثر نیست. ما باید بر توانایی و ظرفیتهای داخلی خود در ایران تکیه نماییم تا بتوانیم این صنعت را بارور نماییم.
وی عنوان کرد: ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی را در این زمینه افزایش دهید و اجتماعاتتان را از این حیث تقویت کنید. کشور ما دارای ظرفیتهای بسیار خوبی است که می تواند حامی صنایع دستی باشد. این ظرفیت ها در شبکه بخش خصوصی به عنوان سرمایه گذاران حوزه صنایع دستی باید بطور مؤثری شناسایی شود. دستگاه های حاکمیتی نیز همچون سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی، می توانند نقش های مفید و مؤثری دراین خصوص ایفا کنند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اضافه کرد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که اساساً ایجاد، توسعه و رشد صنایع دستی فقط با تأکید بر دولت ها، کار عبث و بیهوده ای است. ما باید تلاش نماییم که صنایع دستی، معرف ملت ها و هویت جمعی اجتماعات محلی باشد. سرمایه گذاری برمبنای ظرفیتهای محلی و با اتکا به اجتماعات محلی، در عرصه صنایع دستی می تواند اثربخش باشد. بااینکه این مسیر ممکنست نتواند آن گونه که شایسته است، این صنایع را قدرتمندانه به نمایش بگذارد، اما باید برای تحقق این هدف کوشش کرد.
مهرجردی در آخر اظهار داشت: امروز واقعا به وجد آمدم، خصوصاً اینکه شاهد رویداد بانوان کارآفرین کشورم بودم. همانطور که پیش تر اشاره کردم، شما یکی از مصادیق آن چیزی هستید که در بیانیه گام دوم بر آن تاکید شده است. برای پیشرفت و تقویت اجتماعات جوانان، راهی نداریم جز اینکه ظرفیتهای بیشتری را بر دوش اجتماعات و شبکه جوانان و بانوان به پیش ببریم. در این جهت هم اکنون ارتباطات خوبی با سازمان میراث فرهنگی برقرار است، به ویژه در عرصه توانمندسازی محلی، خصوصاً در استانهای محروم کشور. جهاد دانشگاهی کارهای خوبی دراین خصوص انجام داده و می دهد.



1403/12/13
11:12:02
5.0/5
249
تگهای خبر: بازاریابی , دانش , دانش بنیان , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
پربیننده ترین در مادیجیتال

پربحث ترین در مادیجیتال

جدیدترین در مادیجیتال

madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات - مادیجیتال: نبض تپنده دنیای فناوری در دستان شما. آخرین اخبار دنیای تکنولوژی و IT را دنبال کنید