مدیرعامل شركت سینا فناوران ماندگار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی در گفت وگو با ما دیجیتال خبر داد
افزایش ۵ برابری تولید جنین دام در پژوهشگاه ابن سینا
ما دیجیتال: مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی از افزایش ظرفیت تولید جنین در این مرکز به 10 هزار عدد در سال آگاهی داد و اصرار کرد که این فناوری بطور شایان توجهی صنعت دامپروری کشور را متحول خواهدنمود.
محمدمهدی نادری، مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اقدامات این پژوهشگاه در عرصه تولید جنین دام، گفت: این فناوری امکان تکثیر گاوهای برتر را به سرعت ۲۰ برابر نسبت به روش های سنتی فراهم می آورد.
وی توضیح داد: با بهره گیری از فناوری تولید جنین، می توان از یک گاو ممتاز در یک سال بالاتر از ۲۰ گوساله تولید کرد؛ در صورتیکه در روش معمول یک گاو فقط یک دفعه در سال گوساله به دنیا می آورد.
افزایش بازدهی دام ها با بهره گیری از فناوری تولید جنین
نادری در ادامه اظهار داشت: این فناوری که مشابه روش های درمان ناباروری در انسان است، در حقیقت برای اصلاح نژادی دام ها به کار می رود و سبب افزایش تولید و بازدهی دام ها می شود. بطور مثال، گاوهایی که با این تکنیک تولید می شوند، می توانند ۲۰ تا ۳۵ درصد بیش از گاوهای معمولی شیر تولید کنند، که این امر منجر به سودآوری بیشتر برای دامداران خواهد شد.
وی ادامه داد: با استفاده از این فنآوری، می توان تعداد بیشتری گوساله از گاوهای ممتاز در یک سال تولید و در نتیجه گله های دام را متحول کرد.
توسعه صادرات به کشورهای آفریقایی
مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی همین طور به صادرات این فناوری به کشورهای آفریقایی اشاره نمود و اضافه کرد: از سال قبل این پژوهشگاه با کشورهای آفریقایی همچون کنیا، اوگاندا و تانزانیا تفاهم نامه هایی برای صادرات جنین به امضا رسانده است.
نادری توضیح داد: هم اکنون درحال غائی کردن قراردادهایی با کشورهای کنیا و اوگاندا برای صادرات جنین هستیم و امیدواریم که در آینده نزدیک بتوانیم صادرات این فناوری را شروع نماییم.
وی درباب جزییات قراردادهای صادراتی اظهار داشت: برای صادرات به کنیا، حدود ۴۵۰ هزار دلار و برای صادرات به اوگاندا، مبلغی حدود ۱.۴ میلیون دلار پیش بینی شده است. این قراردادها شامل صادرات جنین هایی است که در پژوهشگاه ابن سینا تولید می شود و به کشورهای مختلف ارسال خواهد شد.
توسعه تولید شتر و گاومیش با بهره گیری از فناوری تولید جنین
نادری همین طور به توسعه فناوری تولید جنین در سایر دام ها نظیر شتر و گاومیش اشاره نمود و اظهار داشت: در حوزه شتر، از سال قبل آغاز به تولید جنین شترهای دوکوهانه و شترهای کاشته شده کرده ایم که به سبب انقراض در معرض خطر هستند. این فناوری به افزایش جمعیت اینگونه ها کمک می نماید.
وی ادامه داد: برای شترهایی که وارداتی هستند، می توانیم تولیدشان را دو برابر نماییم و این امر به بهبود کیفیت و کمیت تولید شیر در کشور کمک خواهدنمود.
نادری با تکیه بر اهمیت این فناوری در عرصه دامپروری، اشاره کرد که هدف اصلی این اقدامات، توسعه صنعت دامپروری و پیشرفت تولیدات دامی به بالاترین استانداردهای جهانی است.
لزوم حمایت دولت از صنعت دامپروری با بهره گیری از فناوری تولید جنین
محمدمهدی نادری، مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی در ادامه سخنان خود به مشکلات اقتصادی موجود در صنعت دامپروری اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون در ایران و سایر کشورهای جهان، تولید دام به سبب هزینه های بالا مقرون به صرفه نیست و این مسئله بیشتر جنبه اقتصادی دارد تا علمی.
امکان استفاده از فناوری تولید جنین در سایر گونه های در معرض انقراض
وی درباب کاربرد این فناوری در سایر گونه های در معرض انقراض مانند گوزن زرد و پلنگ گفت: این فناوری می تواند در گونه های در معرض انقراض مانند گوزن زرد و پلنگ نیز به کار گرفته شود. حتی ما به سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد داده ایم که مشکل تکثیر پلنگ را با استفاده از این فنآوری حل نماییم. متاسفانه به سبب این که قبلاً این نوع کارها در کشور انجام نشده، اعتماد کافی وجود نداشت، بدین سبب آنها تیمی از فرانسه برای این منظور آوردند.
پروژه های جدید در حوزه تکثیر گاوهای بومی
نادری اضافه کرد: همین طور پروژه ای از طرف وزارت جهاد کشاورزی برای تکثیر گاوهای بومی در معرض انقراض مانند گاو سیستانی، سرابی و گلپایگانی به پژوهشگاه ابن سینا واگذار شده است. این پروژه به آسانی می تواند جمعیت اینگونه ها را با بهره گیری از فناوری تولید جنین افزایش دهد.
تمرکز بر راندمان گوشت و پشتیبانی از دامداران
وی با اشاره به ضرورت افزایش راندمان در صنعت دامپروری، اظهار داشت: هم اکنون، مشکل اصلی در کشور ما کمبود گوشت است. ما می توانیم با افزایش تولید گوشت، این مشکل را حل نماییم. اگر دولت از دامداران حمایت کند و تسهیلات ارزان برای خرید جنین در اختیار آنها قرار دهد، می توانیم با استفاده از این فنآوری نژادهای بهتری تولید نماییم که در بحث خودکفایی گوشت مؤثر خواهد بود.
نادری اشاره کرد: آمریکا در دهه های اخیر با راندمان بیشتر توانسته است تولید گوشت خودرا افزایش دهد، بدون این که جمعیت دام های خودرا افزایش دهد. در حقیقت، آنها توانسته اند با بهره گیری از همین فناوری، تولید را بالا برند و جمعیت دام ها را کاهش دهند.
نیاز به حمایت ویژه دولت از فناوری تولید جنین
مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی همین طور خواهان حمایت ویژه دولت از این فنآوری شد و اظهار داشت: ما از دولت انتظار داریم که در قالب برنامه های حمایتی مانند کمیسیون کشاورزی مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر نهادهای مرتبط، از این فنآوری حمایت کند تا دامداران بتوانند به آسانی از این فنآوری بهره برداری کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه دامداران به طور معمول با مشکلات مالی روبرو هستند و به سبب مشکلات سرمایه در گردش، قادر به سرمایه گذاری در تکنولوژیهای جدید نیستند؛ این در حالیست که با بهره گیری از فناوری تولید جنین، در طولانی مدت سودآوری بیشتری برای آنها به وجود خواهد آمد.
افزایش ظرفیت تولید جنین در پژوهشگاه ابن سینا
نادری در آخر به پیشرفت های پژوهشگاه ابن سینا در تولید جنین اشاره نمود و اظهار داشت: قبل از این ظرفیت تولید جنین در پژوهشگاه ابن سینا ۲۰۰۰ عدد در سال بود؛ اما حال این ظرفیت به ۱۰ هزار عدد بالا رفته است. با این وجود، هنوز فاصله بسیاری با رسیدن به میزان اثرگذاری مناسب در صنعت دامپروری داریم و به حمایت های بیشتری هم نیاز داریم تا این فناوری بتواند در صنعت دامپروری کشور اثرگذار باشد.
منبع: ما دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب