رئیس سازمان دانشجویان سازمان جهاددانشگاهی در گفت وگو با ما دیجیتال مطرح كرد
افزایش تعداد تیم های شرکت کننده در مناظرات دانشجویی
به گزارش ما دیجیتال، رئیس سازمان دانشجویان سازمان جهاددانشگاهی ضمن اشاره به افزایش تعداد تیم های شرکت کننده در مسابقات مناظرات دانشجویی اظهار داشت: ترویج فرهنگ گفتگو و احترام؛ هدف اصلی مسابقات مناظره دانشجویی ترویج فرهنگ گفت وگوست.
رضا فریدزاده، رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به برگزاری سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی اظهار داشت: از سال ۱۳۹۰، برمبنای مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۱ بر اساس برگزاری مناظره های قانونمند و کرسی های آزاداندیشی، جهاد دانشگاهی آغازگر برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران بوده است. تا حالا ۱۳ دوره مداوم این مسابقات برگزار شده است.
وی با اشاره به استقبال گسترده دانشجویان اظهار داشت: امسال حدود ۱۰۰۰ گروه دانشجویی در مرحله استانی مسابقات شرکت کردند. این مسابقات به صورت مرحله ای در استانها، سپس منطقه ای در چهار منطقه کشور و در نهایت در مرحله کشوری انجام می شود. در مرحله منطقه ای ۹۴ گروه حضور داشتند که ۱۶ تیم به مرحله غائی کشوری راه یافتند و از امروز رقابت خودرا آغاز نموده اند.
افزایش کمی و کیفی مسابقات نسبت به سالیان گذشته
این مقام مسئول اضافه کرد: در دوره دوازدهم، حدود ۸۰۰ تیم شرکت داشتند که امسال نسبت به دوره قبل با ۱۰۰۰ تیم، رشد قابل توجهی در کیفیت مسابقات داشته ایم. برای ارتقاء کیفی، شورای سیاستگذاری مسابقات مناظره با حضور نمایندگانی از وزارت علوم، وزارت بهداشت، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و سایر نهادهای مرتبط تشکیل شده است. جلسه این شورا بتازگی برگزار شده و نتایج آن مثبت ارزیابی می شود.
وی هدف از برگزاری این مسابقات را ترویج فرهنگ گفت و گو و آزاداندیشی با رعایت ادب، احترام و اخلاق مطرح کرد.
انتخاب موضوعات با مشارکت شورای علمی و افزودن گزاره های روز
فریدزاده درباره ی نحوه انتخاب موضوعات مناظره اظهار داشت: ما یک شورای علمی متشکل از اساتید دانشگاه های مختلف تشکیل داده ایم که گزاره ها و محورهای مناظره ای را مشخص می کنند. این موضوعات شامل سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی است. امسال با افزودن ۱۵۰ گزاره جدید، بانک موضوعات را بروزرسانی کردیم که شامل مسایل روز همچون رابطه ایران و آمریکا می شود. برای این موضوع، بسته ویژه ای طراحی شده که سه تا چهار مناظره در رابطه با آن برگزار می گردد.
ویژگی متمایز مناظره های دانشجویی ایران
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی درباب تفاوت مناظره های دانشجویی ایران با نمونه های بین المللی بیان کرد: در مسابقات ما، دانشجویان به عنوان موافق یا مخالف بر طبق باور واقعی خود سخن می گویند و انتخاب موضع به خودشان واگذار شده است. این در حالیست که در مناظره های بین المللی، نقش ها بصورت قرعه کشی تعیین می شود و شرکت کنندگان ممکنست مخالف یا موافق را برخلاف عقیده خود بازی کنند. این خاصیت کار اجرائی ما را دشوارتر می کند اما اصالت گفت و گو و آزاداندیشی حفظ می شود.
فریدزاده با رد ادعاهای رسانه های بیگانه درباره ی محدودیت آزادی بیان در دانشگاه ها گفت: در طول ۱۳ دوره برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی، حتی یک مورد هم نداشتیم که دانشجویی برای بیان نظرش احضار یا محدود شود. فضای بطورکامل آزاد بوده است و دانشجویان به آسانی نقدها و نظرات خودرا مطرح کرده اند و هیچ مشکلی ایجاد نشده است.
تاسیس باشگاه مناظره کنندگان ایران و نقش دانشجویان در مدیریت مسابقات
فریدزاده اضافه کرد: از نیمه دوم سال گذشته، باشگاه مناظره کنندگان ایران را راه اندازی کردیم که شامل تمام دانشجویان شرکت کننده در ادوار گذشته مسابقات است. این باشگاه یک شورای مرکزی دانشجویی دارد که مطالبات، نظرات و پیشنهادات مناظره کنندگان را به ما منتقل می کند و به عنوان بازوی مشورتی و اجرائی فعالیت می کند.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی درباره ی حضور دانشجویان در داوری مسابقات اظهار داشت: از این دوره، در کنار سه داور هیات علمی، سه داور دانشجویی هم در داوری شرکت می کنند که توسط باشگاه مناظره کنندگان معرفی شده اند. این تکنیک به دانشجویان امکان یادگیری و مشارکت مستقیم در روند مسابقات را می دهد.
وی ادامه داد: حال این باشگاه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ عضو فعال دارد که به تدریج این تعداد بیشتر می شود و نقش برجسته ی در روند اجرائی و داوری مسابقات ایفا می کنند.
هدف غائی مناظره ها؛ ترویج فرهنگ گفتگو و احترام
فریدزاده درباره ی خروجی مورد انتظار از مناظره ها بیان کرد: هدف اصلی، ترویج فرهنگ گفتگو و آزاداندیشی است تا دانشجویان یاد بگیرند که می توانند بدون داد و بی اخلاقی نظرات خودرا بیان کنند و بوسیله گفت و گو مشکلات را حل کنند. این مهارت ها باید در زندگی روزمره و عرصه اجتماعی و سیاسی نیز نمود پیدا کند.
وی ادامه داد: امیدواریم مسؤلان کشور نیز از این رفتارهای دانشجویی الگو بگیرند؛ جایی که دانشجو نظرات خودرا بیان می کند ولی هیچ گاه توهین نمی کند.
انتقال خروجی مناظره ها به مسؤلان به عنوان ظرفیت دانشجویی
این مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: از سال قبل مبادرت به جمع آوری نتایج و خروجی های مناظره ها کرده ایم و آنها را در قالب بسته ها یا یادداشت هایی به مسؤلان مربوطه ارائه می دهیم. این کار به مفهوم ارائه راه حل نیست، بلکه تلاشی است برای معرفی ظرفیت و دغدغه های دانشجویی و فراهم کردن زمینه ای جهت استفاده مسؤلان از این نظرات در تصمیم گیری های خود.
تعامل با دستگاهها برای استفاده از خروجی مناظرات دانشجویی
فریدزاده با اشاره به کوشش برای انتقال نتایج مناظره ها به مسئولان اظهار داشت: از سال قبل تعاملاتی با وزارت نیرو، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و چند نهاد دیگر آغاز نموده ایم. البته این پروسه زمان بر است؛ برخی مسؤلان استقبال می کنند، برخی مقاومت نشان می دهند و برخی نیز واکنشی ندارند، اما ما وظیفه خودرا انجام می دهیم و ظرفیت دانشجویی را به مسؤلان گوشزد می نماییم.
وی ادامه داد: هدف اصلی ما پرورش خود دانشجوهاست که در طول ۱۳ دوره مناظره حتی یک مورد تذکر یا محدودیت نداشتیم؛ نشان دهنده این است که دانشجویان در قالب ادب و احترام نظرات خودرا مطرح کرده اند.
دعوت به همکاری گسترده تر نهادها و دانشگاه ها
ایشان سپس از نهادهای دیگر خواهان همکاری بیشتر شد و اظهار داشت: دوست داشتیم وزارت علوم همکاری بیشتری داشته باشد و دانشگاه آزاد اسلامی نیز همراهی شان افزایش یابد که تابحال به اندازه کافی این همکاری نبوده است. این مسابقات تنها کار جهاد دانشگاهی نیست بلکه مطالبه ای از طرف رهبر معظم انقلاب است و همه دستگاهها باید دست در دست هم دهند تا کار قوی تر پیش رود.
فریدزاده تاکید کرد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، وزارت علوم، وزارت بهداشت و سایر نهادها همراه بوده اند و امیدواریم این همکاری ها بالاتر از پیش تقویت شود تا بتوانیم این مطالبه رهبری را به بهترین شکل اجرائی نماییم.
تشکر از حمایت نهادها و رسانه ها در برگزاری مسابقات
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ضمن تقدیر از همکاری نهادها و رسانه ها بیان کرد: از شورای عالی انقلاب فرهنگی و خصوصاً دبیر محترم شورا، آقای خسرو پناه، معاون فرهنگی معاون اول رییس جمهور، آقای دکتر سید ضیا هاشمی و مدیریت جهاد دانشگاهی خصوصاً آقای دکتر منتظری که همراهی و حمایت قابل توجهی داشتند، تشکر می کنم.
وی درباره ی رسانه ها نیز اضافه کرد: خبرگزاری های ایسنا و ایکنا در دو سال اخیر پوشش بسیار خوبی از مسابقات داشته اند که نسبت به دوره های پیشین جهش محسوسی در اطلاع رسانی به وجود آمده است.
همین طور فریدزاده از دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی به عنوان میزبان مسابقات در سه سال متوالی، به سبب فراهم کردن امکانات و حمایت های لازم تشکر کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب