برنامه ستاد زیست فناوری تا پایان ۱۴۰۴؛

تامین داخلی 40 درصد واکسن طیور تا 1406 تولید واکسن های نوظهور

تامین داخلی 40 درصد واکسن طیور تا 1406 تولید واکسن های نوظهور ما دیجیتال: بر طبق برنامه ستاد زیست فناوری، برنامه ریزی شده تا 10 درصد از نیاز واکسن های دام و 40 درصد از نیاز واکسن های طیور تا 1406 بوسیله تولید داخلی تامین گردد.



به گزارش ما دیجیتال به نقل از مهر، امنیت غذایی به عنوان یکی از چالش های مهم و راهبردی جهان امروز، نیازمند استفاده از تکنولوژی های جدید برای افزایش راندمان، پایداری تولید و کاهش وابستگی به منابع خارجی است. در این بین، بیوتکنولوژی صنعتی با توسعه فرآیندهای زیستی پیشرفته، نقش کلیدی در تقویت شبکه ارزش غذایی و پیشرفت کیفیت محصولات ایفا می کند.

۴ محور برنامه ستاد زیست فناوری در عرصه امنیت غذایی و بیوتکنولوژی صنعتی

در همین جهت، ستاد توسعه علوم و فناوری های زیستی و سلول های بنیادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، برنامه ای جامع با چهار محور اصلی برای ارتقا امنیت غذایی کشور طراحی نموده است. این محورها شامل «پالایشگاه زیستی مخمر»، «میکروبیوم و پروبیوتیک»، «واکسن های دام، طیور و آبزیان» و «زیست دریا» می شوند.

هدف گذاری ۱۵۰ میلیون دلاری در بخش مخمر

در عرصه پالایشگاه زیستی مخمر، این ستاد تا انتهای سال ۱۴۰۶ هدف گذاری کرده است که بازار محصولات بیوریفاینری حاصل از مخمر به رقم ۱۵۰ میلیون دلار برسد. همین طور ایجاد یک پالایشگاه زیستی جدید و اشتغال زایی مستقیم برای ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر در این زمینه در دستور کار قرار گرفته است. برنامه ریزی برای تولید دست کم ۲۰ محصول با ارزش افزوده بالا از مخمرهای صنعتی و کاهش ارزبری تا سقف ۵۰ میلیون دلار نیز قسمتی از اهداف این بخش شمرده می شود.

کاهش ۱۵۰ تنی واردات پروبیوتیک

در بخش میکروبیوم و پروبیوتیک، تمرکز بر کاهش مصرف آنتی بیوتیک، رویارویی با مقاومت دارویی و افزایش توان تولید داخلی قرار گرفته است. براساس برنامه ستاد، واردات پری بیوتیک به میزان ۲۰۰ تن و پروبیوتیک به میزان ۱۵۰ تن کاهش خواهد یافت. این برنامه بوسیله توسعه ظرفیت شرکت های دانش بنیان فعال در کشور اجرا می شود و نیاز به افزایش تعداد تولیدکنندگان جدید در این بخش دیده نشده است. همین طور برای هر واحد تولیدی فعال در این عرصه، اشتغال زایی حداقل پنج نفر پیش بینی شده است.

تأمین داخلی ۴۰ درصد واکسن طیور

در حوزه واکسن های دام، طیور و آبزیان، ستاد زیست فناوری هدف دارد تا پایان ۱۴۰۶، حدود ۱۰ درصد از واکسن های دام و ۴۰ درصد از واکسن های طیور بوسیله تولید داخلی تامین شود. همین طور تولید واکسن های نوظهور مبتنی بر تکنولوژی های DNA و RNA در اولویت قرار گرفته و کاهش ارزبری تا سقف ۴۰ میلیون دلار نیز پیش بینی شده است. بر طبق این طرح، هر واحد تولیدی واکسن حداقل برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم به وجود خواهد آورد.

توسعه زیست فناوری دریایی و تامین یک درصد از GDP ملی

چهارمین محور این برنامه، توسعه زیست فناوری دریایی است که با هدف کاهش واردات تخم ماهی قزل آلا (بین یک تا دو میلیون دلار) و مولد میگوی اصلاح شده (حدود ۱.۵ میلیون دلار) پیگیری می شود. همین طور طبق اعلام ستاد، تامین حدود یک درصد از تولید ناخالص داخلی ملی از دریا در دستور کار قرار دارد. ستاد توسعه زیست فناوری با هدف رفع چالش های موجود در صنعت شیلات، خصوصاً عدم نفوذ فناوری در شبکه ارزش، از کارهایی مانند بهداشت و درمان آبزیان، تغذیه و مکمل، تولید مولد و تخم چشم زده، تجهیزات نوین، هوشمندسازی مزارع و پالایش زیستی ضایعات حمایت خواهدنمود. این اقدامات با همکاری هیات علمی، شرکت های دانش بنیان و نهادهای فناور اجرا می شود.


منبع:

1404/05/03
12:07:52
5.0/5
23
تگهای خبر: تكنولوژی , دانش , دانش بنیان , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
پربیننده ترین در مادیجیتال

پربحث ترین در مادیجیتال

جدیدترین در مادیجیتال

madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات - مادیجیتال: نبض تپنده دنیای فناوری در دستان شما. آخرین اخبار دنیای تکنولوژی و IT را دنبال کنید