برنامه های جدید دولت برای پشتیبانی از استارتاپ های فرهنگی
به گزارش ما دیجیتال، معاون فناوری و نوآوری وزارت علم در بازدید از پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی بر ضرورت استانداردسازی و تجاری سازی ایده های خلاق در صنایع فرهنگی تأکید نمود.
به گزارش ما دیجیتال به نقل از پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، محمد نبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزارت علم در بازدید از پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، بر ضرورت استانداردسازی و تجاری سازی ایده های خلاق در صنایع فرهنگی اصرار کرد و در نشستی اختصاصی با اعضا و شرکت های این مجموعه، ضمن شناسایی چالش های موجود در عرصه استارتاپ های فرهنگی، از برنامه های جدیدی برای دفاع از حوزه های تخصصی نظیر پویانمائی و بازیهای ویدیویی آگاهی داد.
محمد نبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزارت علم، به همراه هیأت همراه، از پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی بازدید کرد.
وی در ادامه در نشست هم فکری با اعضای این مجموعه با اشاره به وضعیت فعلی پارک های دانش و فناوری، اظهار داشت: اکنون ۱۵ هزار واحد فناور در پارک های علم و فناوری کشور فعال می باشند که ۱۰ درصد از این مقدار در عرصه صنایع خلاق فعالیت می نمایند. در عین حال، چالش های جدی در این راه وجود دارد.
وی در تبیین این چالش ها اضافه کرد: اکنون فاقد فعالیتهای کنسرسیومی و شبکه های هم افزایی هستیم که بتواند ظرفیتهای قدرتمندی در این زمینه ایجاد نماید. همینطور از نظر کمی، تعداد واحدها محدود است و نیاز مبرمی به برنامه ریزی برای پیشرفت کیفیت و مدیریت چرخه عمر این واحدها داریم. علاوه بر این، ایجاد شبکه های مهارت آموزی برای نسل جدید جهت ورود به این اکوسیستم و تأمین سرمایه مورد نیاز، از دیگر ضرورتهای موجود است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علم با اشاره به پتانسیل بالای برندهای قوی در عرصه استارتاپ های فرهنگی و فناوری های نرم، تاکید کرد: راهبرد جدید پارک های دانش و فناوری، عبور از تمرکز صرف بر حوزه های های تک (High-Tech) و می تک (Mid-Tech) و حرکت به سوی ایجاد خطوط کاری تخصصی در صنایع خلاق است.
وی تصریح کرد: اکنون ۸ حوزه تخصصی صنایع خلاق بصورت پایلوت در ۸ استان کشور درحال اجراست.
ضرورت ایجاد زیرساخت های تخصصی و «فن لب» های صنایع خلاق
شهیکی با اشاره به ماهیت تخصصی پارک ملی علوم و فناوری های نرم، بر لزوم پیشرفت زیرساخت های فیزیکی، محتوایی و جریان اثرگذاری در شبکه کاری تاکید کرد و اظهار داشت: خیلی از شرکت های مستقر در این پارک با تنگنای فضا، تأمین منابع مالی و چالش های مربوط به مقیاس پذیری (Scale-up) مواجهند. پارک باید با برنامه ریزی متناسب با چرخه عمر هر کسب و کار، نقش پررنگی در حل این مشکلات ایفا کند.
وی پیشنهاد داد: در پارک جهاددانشگاهی، ارکان زیست بوم فناوری های نرم شکل بگیرد و خصوصاً «فن لب های تخصصی» در عرصه هایی مانند پویانمائی، تولید بازی و تولید محتوا ایجاد شود.
وی اضافه کرد: استانداردسازی این حوزه ها به عنوان یک پارک تخصصی، از نیازهای امروز ماست و ما آمادگی داریم در صورت فراهم شدن ظرفیتهای لازم، دراین خصوص به مجموعه پارک کمک نماییم.
برنامه های عملیاتی؛ از رویداد شهریور تا ایجاد دبیرخانه پویانمائی و گیم
معاون وزارت علم همینطور با اشاره به وجود کمبودها در عرصه طراحی محصول و مدلهای تجاری سازی، پیشنهاد کرد که رویداد دوم صنایع خلاق با تأکید بر پارک ملی علوم و فناوری های نرم و با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ، در شهریورماه اجرا شود.
وی در ادامه از تعهد وزارت جهت دفاع از شتاب دهنده ها و برگزاری رویدادهای دوره ای برای شناسایی نیروهای مستعد آگاهی داد و اظهار داشت: در جریان گفتگو با دکتر ایمانی، توافق شد که با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ، بخشی تخصصی برای پویانمائی و تولید بازی ایجاد شود که از نظر زیرساخت فناوری و شبکه منتورینگ بسیار قوی باشد.
شهیکی همینطور از طرح ایجاد «دبیرخانه پویانمائی و گیم» در سامانه جامع آگاهی داد و اضافه کرد: می خواهیم بوسیله این سامانه، گرنت هایی را به این حوزه اختصاص دهیم و یک چتر حمایتی شامل خدمات منتورینگ، فنی و بازاریابی برای بخش پویانمائی و بازی در سطح کشور ایجاد نماییم.
رونمایی از طرح های راهبردی صیانت و دیپلماسی فرهنگی
در پایان این نشست، محمد نبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزارت علم و محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، از دو طرح راهبردی «صیانت از صنایع فرهنگی» و «قرارگاه دیپلماسی صنایع فرهنگی» رونمایی کردند. بطور خلاصه، از نظر کمی، تعداد واحدها محدود است و نیاز مبرمی به برنامه ریزی برای پیشرفت کیفیت و مدیریت چرخه عمر این واحدها داریم. پارک باید با برنامه ریزی متناسب با چرخه عمر هر کسب وکار، نقش پررنگی در حل این مشکلات ایفا کند. در آخر این جلسه، محمد نبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزارت علم و محمدحسین ایمانی خوشخو، رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، از دو طرح راهبردی صیانت از صنایع فرهنگی و قرارگاه دیپلماسی صنایع فرهنگی رونمایی کردند.
منبع: ما دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب