در گفت وگو با ما دیجیتال مطرح شد

سفارش های غذایی عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد در ماه رمضان

سفارش های غذایی عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد در ماه رمضان به گزارش ما دیجیتال، عضو هیات علمی تغذیه پژوهشکده سرطان معتمد با اشاره به اهمیت روزه داری، اظهار داشت: ماه رمضان فرصتی برای بهبود سلامتی و حذف عادات غذایی غلط است.



ندا قمرزاد شیشوان، متخصص و عضو هیات علمی تغذیه پژوهشکده سرطان معتمد، در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت تغذیه در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: اگر عادت هایی مانند پرخوری و ریزه خواری داریم می توانیم در این ماه آنرا کم کنیم؛ بدین سبب بهتر است چند روز پیش از شروع ماه رمضان وعده های غذایی را یک مقدار از نظر حجمی و کالری کمتر نماییم. به خصوص اگر در گذشته عادت به پرخوری داشتیم یا این که بطورمثال گرفتار اضافه وزن هستیم.

قمرزاد در ادامه سخنان خود، اظهار داشت: باید اهتمام نماییم از غذاهایی که کیفیت بالا دارند، دارای مواد مغذی مناسب بوده و تامین کننده نیازهای بدن به ویتامین ها و مواد معدنی هستند بیشتر مصرف نماییم و در مقابل، از مواد غذایی دارای کالری خیلی زیاد و در عین حال فاقد مواد مغذی همچون گروه قندها، شیرینی جات مختلف و نوشابه ها کمتر استفاده نماییم. بسیاری از افراد ممکنست که بصورت عادت، صبحانه که وعده غذایی مهمست را مصرف نکنند؛ اما باید دقت نماییم که در ماه رمضان، سحری یک وعده غذایی بسیار مهم تلقی شده و نیازهای انرژی روزانه ما را تا حد زیادی تامین می کند.

عضو هیات علمی تغذیه پژوهشکده سرطان معتمد، اشاره کرد: یکی از مسائل خیلی مهم در ماه رمضان، مصرف تمامی گروههای غذایی و کاهش مصرف کافئین است. کسانی که عادت به مصرف زیاد چای یا قهوه دارند، طبیعتا در ماه رمضان گرفتار مشکلاتی چون سردرد، خستگی و افت انرژی می شوند؛ پس باید قبل و ابتدای ماه رمضان مصرف این مواد را کاهش دهیم.

*بهترین مواد غذایی برای ماه مبارک رمضان

عضو هیات علمی تغذیه پژوهشکده سرطان معتمد با اشاره به اینکه در ماه رمضان مصرف سحری بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: بهتر است که در این وعده غذایی کربوهیدرات پیچیده مصرف نماییم مانند انواع نان های سبوس دار، نان جو و یا حبوبات، ماکارانی های سبوس دار و برنج هایی که مخلوط هستند. همین طور قابل ذکر است که برنج مخلوط با سبزیجات مانند لوبیا پلو، سبزی پلو، عدس پلو و ماش پلو فیبر خیلی خوبی دارند و موجب سیری می شوند.

وی افزود: همچنین در کنار این کربوهیدرات پیچیده باید به گروه گوشت توجه داشته باشیم که می تواند گوشت قرمز، ماهی یا مرغ باشد. مصرف گوشت حداکثر هفته ای دو بار در سحر سفارش می شود. در کنار این مواد غذایی اهتمام نماییم سبزیجات را نیز مصرف نماییم که بهترین آنها سالاد است، خصوصاً کاهو که منبع آب خوبی دارد و می تواند در حقیقت در رفع تشنگی روزانه بسیار مهم باشد.

قمرزاد، اظهار داشت: آب هم جزو مواردی است که سفارش می شود پس از افطار در حقیقت پس از چند ساعت مصرف شود که می تواند یک نوشیدنی گرم یا ولرم باشد مانند چای یا آب ولرم. چای هم بهتر است با دو سه عدد خرما که یک منبع کربوهیدرات ساده است، مصرف شود. یک وعده سبک مثل نان پنیر و گردو و سبزی یا نان و تخم مرغ آب پز یا انواع سوپ ها مثل سوپ عدس با سالاد می تواند انتخاب خوبی برای افطار باشد.

وی با اشاره به اینکه حتی استفاده از فرنی، شله زرد پس از افطار با فاصله یکی دو ساعت گزینه مناسبی است، گفت: وعده شام به طور معمول بهتر است یک وعده غذایی ساده باشد.

وی اضافه کرد: در فاصله افطار تا شام یا شام تا سحر می شود میان وعده های مختلف را داشته باشیم ازجمله میوه ها یا استفاده از میوه های خشک مثل خرما یا مغزیجات خام بی نمک. مصرف آب فراموش نشود، آب نه خیلی گرم نه خیلی سرد، می توانیم در آب کمی لیمو ترش یا عرقیجات مختلف مثل عرق کاسنی استفاده نمائیم.

*این مواد غذایی را در ماه مبارک رمضان مصرف نکنید

قمرزاد، اظهار داشت: مواد غذایی که سفارش نمی نماییم در ماه رمضان زیاد مصرف شوند شامل کربوهیدرات های ساده همچون برنج سفید، ماکارونی یا سیب زمینی است که بلا فاصله پس از مصرف قند خون را خیلی بالا می برند و بدنبال آن جهش انسولین اتفاق می افتد تا قند خون پایین بیاید، بدین سبب ما گرفتار افت قند خون شده و احساس گرسنگی زودرس خواهیم داشت. سپس ممکنست احساس های دیگری خستگی یا بطورمثال پایین آمدن تمرکز را داشته باشیم. باید از مصرف مواد غذایی خیلی چرب سرخ شده همچون ته دیگ، فلافل، سیب زمینی سرخ شده و کله پاچه جلوگیری نماییم. بامیه، زولبیا، شله زرد یا شیربرنج همچون مواردی است که اگر خوب شیرین شده باشد، طبیعتا میتواند احساس گرسنگی را در ما بیشتر کند.

عضو هیات علمی تغذیه پژوهشکده سرطان معتمد، اشاره کرد: مصرف زیاد چای اصلا سفارش نمی شود چون چای یک ماده در حقیقت دیورتیک است و عملاً موجب از دست رفتن آب زیاد بدن می شود. همین طور در افطار مصرف آب یخ اصلا سفارش نمی شود چون عملاً در رفع تشنگی ما هیچ تاثیری نداشته و مشکلات گوارشی خیلی زیادی را می تواند برای ما بوجود آورد.

قمرزاد در پایان، تصریح کرد: مصرف مواد غذایی که ادویه زیاد، تند یا شور دارند، نیز به هیچ عنوان سفارش نمی شود زیراکه عملاً تشنگی را زیاد می کند.





1402/12/24
11:42:49
5.0/5
163
تگهای خبر: كیفیت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
madigital.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ما دیجیتال محفوظ است

ما دیجیتال

اخبار دیجیتال و فناوری اطلاعات